SCANDAL IN CLM. POPA, CATRE JANTEA: “N-AM VAZUT UN VICEPRIMAR ATAT DE IMPERTINENT CA DVS!”; BOSNEAG: “O SA VORBESC, SA VEDEM CE-MI FACI!”

Scandal in sedinta de azi a Consiliului Local Municipal Braila, in care se discuta despre indicatorii tehnico-economici actualizati pentru proiectul ce vizeaza lucrarile de modernizare a Caii Galati. Modul in care viceprimarul Alexandru Jantea Crican (PSD) l-a luat peste picior pe consilierul municipal Bogdan Botea (PND) l-a deranjat pe consilierul Petrica Popa (PNL), care l-a numit ironic pe social “prim-viceprimar”. Cand Jantea-Crican i-a recomandat liberalului sa citeasca documentele inainte de a vorbi, Popa s-a aprins si a ridicat tonul:

“Proiectul asta este perfect, nu mai avem de ce sa discutam, cred ca nici nu mai trebuia bagat pe ordinea de zi, fiind elaborat de domnul prim-viceprimar Jantea! Dar totusi, umil va rog, domnule prim-viceprimar, sa ne puneti si noua la dispozitie fostul deviz, ca sa putem face si noi comparatia, sa vedem de ce  intervine aceasta suma de peste 2 milioane lei diferenta si poate-poate ne vom hotari sa fim de acord cu dvs.”

“Dar nu trebuie dvs sa fiti de acord cu mine si va spun ca aveti niste hartii in fata, incercati sa le utilizati”, a raspuns Jantea ironic.

“Domnule, eu am vazut prea multi viceprimari, dar niciunul atat de impertinent ca dvs! Tineti cont ca sunteti tot consilier!”

“Sigur.”

“Aveti bunul simt sa respectati ceilalti consilieri!”

“Sigur, asa cum o faceti si dvs!”

“Eu decamdata nu am motiv sa va respect, pentru ca ne jigniti in toate situatiile. Dati-mi posibilitatea sa-mi reconfirm pozitia fata de dvs. Deocamdata, este pentru prima data cand un viceprimar se manifesta la acest mod fata de cei din opozitie!”

Discutia s-a aprins si mai mult cand consilierii PSD au inceput sa protesteze:

“Domnule presedinte de sedinta, interveniti ca sa nu facem un fiasco aici; sau asta va doriti?”, a spus un consilier PSD, adresandu-se presedintelui de sedinta, Adrian Tabarac (PNL).

“Ca atare, eu solicit ca acest deviz sa fie la mapa, pentru a putea decide daca votez pozitiv sau nu”, a mai spus Popa.

“Domnule, ce doriti, sa transformam Consiliul Local in Consiliul Judetean?”, a intervenit consilierul Sorin Bosneag (PSD), facand aluzie la scandalul si circul din sedintele CJ Braila, devenite deja o traditie.

“Va rog sa nu vorbiti inainte de a va da cuvantul!”, a cerut presedintele de sedinta.

“Ei, o sa vorbesc si sa vedem ce-mi faci! Nu se poate! Adica fiecare poate sa vorbeasca si sa jigneasca pe oricine? Studiati documentele, studiati legile si apoi faceti afirmatii in sedinta!”, a tipat Bosneag.

Scandalul s-a incheiat cand primarul Marian Dragomir (PSD) a luat cuvantul, pentru a potoli spiritele.