SCENE PENIBILE LA CONFERINȚA DE PRESĂ A PNL BRĂILA. ILFOVEANUL MARIAN PETRACHE CĂTRE ZIARIȘTII BRĂILENI: E ALEGEREA DVS DACĂ VREȚI SĂ PLECAȚI DIN CONFERINȚA DE PRESĂ!

Scene penibile, astăzi, la conferința de presă PNL Brăila, când președintele CJ Ilfov, Marian Petrache (PNL) venit la Brăila ca să susțină candidatura colegului său de partid, Cătălin Boboc, a încercat să oprească ziariștii  în a-i pune întrebări lui Boboc, pe motiv că acestea sunt „tendențioase”.

În condițiile în care Cătălin Boboc l-a tot luat peste picior pe contracandidatul său, Iulian Chiriac (PSD) pentru faptul că se afișează cu europarlamentarul Mihai Tudose și că nu-și duce singur bătăliile electorale, astăzi, Petrache a intervenit insistent, oprind pur și simplu discuțiile legate de candidatul Boboc, în ciuda rugăminților ziariștilor să-i permită acestuia să răspundă la niște întrebări care îl priveau direct și personal.

În timp ce presa îi adresa întrebări lui Cătălin Boboc – care este candidatul PNL la președinția CJ Brăila -, Petrache a intervenit, vorbindu-ne despre faptul că în 2004 a fost ales el deputat. Noi, ziariștii, l-am informat pe liberalul din Ilfov că nu ne interesează ce i s-a întâmplat lui în 2004, când a fost ales deputat, ci ne interesează ce va face candidatul brăilean Cătălin Boboc în perioada următoare și i-am spus că dacă nu ne permite să punem întrebări și să discutăm cu Boboc, vom părăsi conferința de presă. Petrache ne-a răspuns că e alegerea noastră ce facem și a continuat să vorbească, intrând într-o dispută cu presa.

Discuția a pornit de la întrebarea pe care i-am adresat-o lui Boboc cu privire la faptul că informațiile pe surse sunt că, de fapt, el candidează pentru președinția CJ doar ca să acumuleze un capital de imagine pe care să-l fructifice la alegerile parlamentare, când va candida din nou, pentru că își dorește un mandat de parlamentar.

Boboc a răspuns: „Am auzit că mandatul meu de prefect a fost de fapt o campanie pentru aceste alegeri locale. Înțeleg, tot timpul proiectele mele politice au legătură cu viitorul… Da, sunt un om care de regulă gândește cu doi pași mai departe atunci când vorbim de strategii – strategii de dezvoltare ale județului, de exemplu – și domnul Chiriac (Iulian Chiriac, candidatul PSD la președinția CJ Brăila – n.r.) am văzut că mereu spune asta și oamenii apropiați de dumnealui, chiar postaci.

Când eram prefect «îmi făceam campanie», dar de fapt toată lumea cu care am interacționat știe că eu îi făceam treaba domnului Chiriac la spitale, spre exemplu. De ce aș fi candidat acum, ca să mă pregătesc pentru parlamentare? N-am nevoie de asta; eu candidez pentru un singur lucru: vreau și o să fiu președinte al Consiliului Județean”.

I-am adus aminte candidatului PNL că în urmă cu câteva luni, pe vremea când era prefect, l-am întrebat tot într-o conferință de presă dacă va candida la alegerile locale și a negat acest lucru.

„Eu nu am cum să fiu ales președinte al CJ și să renunț la mandat ca să candidez la parlamentare. Știți care a fost punctul determinant, astfel încât eu să iau decizia de a candida la aceste alegeri locale și să nu rămân prefect? Chiar domnul Chiriac, prin inutilitatea lui și prin lipsa lui de acțiune și prin lipsa de curaj în a-și asuma această criză în care avea un rol, pentru că este cel care are în subordine spitalele din Brăila”, a spus candidatul PNL.

L-am întrebat pe Boboc la modul direct dacă intenționează să candideze la alegerile parlamentare, în cazul în care nu va câștiga mandatul de președinte al Consiliului Județean Brăila.

„Eu tratez atât de serios treaba asta cu președinția CJ – pe care și cred că trebuie să o câștige PNL-ul și pe care cred că o vom câștiga -, încât nu mă gândesc la nimic de după. Pentru mine lucrurile sunt foarte clare: avem de dus această competiție electorală până pe 27 septembrie și apoi vom avea o treabă și mai grea, și anume să scoatem județul Brăila de aici, de unde l-a adus PSD-ul după 30 de ani”, a fost răspunsul lui Boboc.

În momentul în care o ziaristă a încercat să-i pună o nouă întrebare candidatului PNL, Petrache a intervenit (după ce mai încercase să intervină o dată, dar fusese rugat să-i permită lui Boboc să răspundă întrebărilor); de data aceasta președintele CJ Ilfov nu s-a mai oprit:

„Stați puțin, că facem un dialog, nu e niciun fel de problemă! Să știți că eu în 2004 am ieșit deputat…”

„Și ce ne interesează, domnule Petrache?! Noi discutăm de domnul Boboc!”

„Lăsați-l pe domnul candidat, vă rog frumos!”

„ Pai nu, vă rog frumos să mă ascultați!”, a insistat Petrache.

„Păi n-are legătură ce ne spuneți dvs cu întrebările noastre!”

„Dacă nu ne lăsați să ținem conferința de presă, o închidem…”

„…Plecăm și ne vedem de treabă!”

„E alegerea dvs, dar noi facem un dialog”, a răspuns Petrache comentariilor ziariștilor.

După o dispută între ziariștii brăileni și președintele CJ Ilfov, care simțea nevoia să depene amintiri din 2004 într-o conferință de presă a candidaților PNL Brăila, întâlnirea cu ziariștii s-a încheiat.