“Scoala altfel”, invatand despre patrimoniul cultural national

x4  x7

In cadrul evenimentelor dedicate Saptamanii “Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, Politia braileana, in parteneriat cu Fundația Collegium XXI, a desfasurat proiectul educațional national “CUNOAȘTE SI PROTEJEAZA PATRIMONIUL CULTURAL NATIONAL”.

Politistii implicati in acest proiect au vizitat mai multe unitati de invatamant locale, iar specialistul din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale a prezentat copiilor notiuni si exemple privind patrimoniul cultural, in cadrul unui material PowerPoint. Discutiile au avut ca scop conturarea unei imagini despre cultura si istoria poporului roman. Politistii au ales cateva imagini reprezentative din patrimoniul cultural al judetului Braila – bunuri arheologice, obiecte de ceramica, monumente, lucrari de sculptura, capiteluri, picturi -, ale caror povesti le-au fost prezentate copiilor si pe care ulterior, acestia le-au putut admira, intr-o vizita la Muzeul Brailei “Carol I”. Prezentarile cu caracter interactiv i-au incantat pe elevi, care au aflat ce inseamna patrimoniul cultural national, precum si rolul fiecaruia dintre noi in a-l conserva si a-l proteja. Cu aceasta ocazie, copiii au primit informatii despre institutiile cu rol activ in promovarea si pastrarea identitatii nationale.

La finalul manifestarilor, participantilor la proiect le-au fost oferite diplome si materiale promotionale realizate in baza parteneriatului incheiat intre Politia Romana si Fundatia Collegium XXI, care sa le aminteasca de importanta protejarii vestigiilor trecutului.

Beneficiari ai acestor activitati au fost elevi ai Scolii Gimnaziale Plopu si cei ai Scolii Gimnaziale “Fanus Neagu”, din municipiu.