“Scoala altfel”, printre bombe si rachete

1 (12)

Programul “Scoala altfel” derulat in aceste zile, a oferit la peste 1000 de copii braileni bucuria unor activitati extrem de atractive, in cadrul carora au vizitat locuri mai deosebite, in care, in mod normal, nu ar fi avut acces. Astfel, astazi, micutii au intrat intr-o unitate militara, unde au putut vedea de aproape dispozitive explozive, li s-a explicat cum functioneaza bombele si rachetele si cum sunt acestea detectate si neutralizate.

Copiii au fost  incantati sa puna mana pe costumele speciale si  scuturile de protectie folosite de militari si sa urmareasca  demonstratia de ridicare a  munitiei cu bratul telescopic. In plus, ei s-au inghesuit sa intre intr-un tanc si sa se joace, macar pentru cateva minute, de-a soldatii adevarati.

La fel de entuziasti au fost scolarii si la intalnirea cu politistii, care abia au facut fata copiilor ce au dat navala in autospeciala de politie. Ei au vrut sa stie la ce foloseste fiecare buton din masina si s-au distrat vizionand filmulete cu soferi vitezomani, direct de pe radarul Politiei.

Dincolo de sfaturile si concursurile pe teme de educatie rutiera organizate cu aceasta ocazie, politistii le-au vorbit micutilor despre siguranta pe Internet, precum si despre prevenirea consumului de substante psihoactive si traficul de fiinte umane.

Cum s-au distrat astazi cateva sute de scolari braileni vedeti aici: