Scolile din intreg judetul vor fi inchise si maine

 

copii_in_banci_72255100

 

“Mini-vacanta” elevilor cauzata de conditiile meteo dificile se prelungeste cu cel putin o zi in judetul Braila. Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Braila anunta ca, data fiind noua avertizare meteo de Cod portocaliu, s-a luat decizia de intrerupere a cursurilor in toate localitatile din judet.

“Am luat aceasta decizie dat fiind ca iar se anunta vremea foarte rea. Hotararea am luat-o deocamdata pentru ziua de maine, cu posibilitate de prelungire si pentru ziua de poimane, daca se va impune acest lucru. Am in fata harta cu codurile pe maine si poimaine si dupa cum se vede, cel mai probabil, vremea  va fi rea si miercuri si joi. De aceea, este probabil ca maine vom hotari ca nici joi sa nu se invete. Deocamdata, insa, ce este cert este ca maine, scolile din intreg judetul vor fi inchise”, ne-a declarat inspectorul scolar general Iulian Danielescu.

Amintim ca din cauza conditiilor meteo dificile, elevii din mediul rural si din orasele Faurei, Ianca si Insuratei au avut liber luni si marti, in timp cei copiii din municipiu, dupa ce luni au stat acasa, astazi au venit la cursuri.

Precizam ca meteorologii au emis in aceasta dimineata o noua avertizare de Cod portocaliu pentru zona judetului Braila, in care se vor inregistra ninsori abundente, viscol puternic, vant cu viteze de 70-80 km/h, cu zapada si viscol si vizibilitate redusa  sub 50 de meri. Codul amintit este valabil in perioada 29 ianuarie, ora 6,00 – 30 ianuarie, ora 10.