ȘCOLILE DIN TOT JUDEȚUL BRĂILA S-AR PUTEA ÎNCHIDE PENTRU CIRCA 10 ZILE, CA URMARE A ÎNMULȚIRII NUMĂRULUI DE CAZURI CONFIRMATE CU COVID

Școlile din tot județul Brăila s-ar putea închide în zilele următoare, ca urmare a faptului că în ultima perioadă s-a înmulțit numărul cazurilor confirmate cu COVID în rândul elevilor.

Inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea, a declarat în această dimineață că va analiza situația și va decide dacă este necesar să revină cu propunerea ca unitățile de învățământ să fie închise pentru o perioadă de 10-14 zile, decizia urmând a fi luată în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Viorel Botea a declarat: „Momentan situația în școlile brăilene nu este gravă, dar zilnic numărul de cazuri este în creștere. De aceea am avut discuții atât cu președintele CJ, precum și cu doamna subprefect Simona Drăghincescu, precum și cu domnul primar Marian Dragomir, urmând ca astăzi sau mâine să ne întâlnim în CJSU și să luăm toate măsurile necesare pentru perioada următoare.

Vreau să fac o analiză, pentru că acum câteva minute am primit situația cu numărul de infectări din școli; după ce voi face această analiză comparativ cu săptămânile trecute, voi propune hotărârea pe care cred că ar fi bine să o luăm la nivelul județului Brăila. La ultima raportare, din ce îmi amintesc, erau 10 școli, dar dinamica este în creștere.

Vreau să văd dacă este cazul să facem închideri punctuale sau să închidem toate școlile. Am făcut închideri punctuale, precum știți, la Însurăței și la Ianca”.

Amintim că pe 12 octombrie inspectorul școlar general a propus în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să se închidă școlile din municipiu pentru două săptămâni, însă propunerea sa nu a fost aprobată.

De această dată, pe surse am aflat că se ia în calcul la nivelul autorităților închiderea cât mai rapidă a unităților de învățământ din tot județul.