Scuza pentru “scorul” PMP: De unde sa stim ca brailenii se uita atat de mult la Antena 3?

P1070916

Conducerea PMP Braila este intr-o evidenta pana de inspiratie, cand este vorba sa explice procentul modest – pe care liderii locali PMP il califica drept “multumitor” – obtinut la alegerile europarlamentare, comparativ cu tinta electorala pe care si-au propus-o. Mai exact, este vorba despre un rezultat de 5,38% din voturile electoratului brailean, in conditiile in care tinta anuntata oficial era de peste 10%.

Dupa ce a sustinut ca rezultatul este unul “multumitor, dar care putea fi si mai bun” si s-a mandrit ca s-au situat, ca organizatie PMP,  pe locul 22 in topul national al partidului, presedintele Viorel Botea ne-a explicat astazi ca scorul local al partidului n-a fost mai mare pentru ca in judetul Braila, PMP s-a batut cu 3 organizatii politice foarte puternice, care sunt cele ale PSD, PDL si PNL. Ca si cum liderii PMP au aflat abia in timpul campaniei electorale de existenta si puterea acestor trei organizatii, asa incat in confruntarea cu ele, au fost prinsi nepregatiti…

O explicatie si mai halucinanta ne-a fost oferita insa de secretarul PMP Braila, Ionel Adetu, care a invocat in apararea sa si a colegilor sai faptul ca in campanie a intrat si Mircea Diaconu (iarasi, o surpriza totala pentru cei din organizatia amintita, care n-au avut idee, inainte de campanie, de candidatura lui Diaconu), dar si faptul ca …  prea multi braileni se uita la Antena 3: “Nu stiam de exemplu,  de unde sa stim ca brailenii se uita atat de mult la Antena 3? Ca pe municipiul Braila, a ajuns sa ia Mircea Diaconu 13%…”.