SE FAC INSCRIERI LA CEA DE A VI-A EDITIE A CONCURSULUI INTERNATIONAL DE EX LIBRIS BRAILA 2018

Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” si Consiliul Judetean Braila, in parteneriat cu Uniunea Artistilor Plastici – Filiala Braila, organizeaza cea de a VI-a editie a CONCURSULUI INTERNATIONAL DE EX LIBRIS, adresat artistilor plastici amatori si profesionisti cu varsta peste 17 ani. Tematica concursului este BRAILA 650 si CENTENARUL ROMANIEI MODERNE.

Participantii trebuie sa creeze unul sau mai multe ex libris-uri pe tema propusa.  Imaginea Ex libris trebuie sa contina explicit, pe langa imaginea grafica si textul „EX LIBRIS BRAILA 650” si BJPI Braila  sau „CENTENARUL ROMANIEI MODERNE” si BJPI Braila.

Un participant poate concura cu maximum patru lucrari diferite.  Lucrarile trebuie sa fie originale si sa nu fi participat la alte competitii.

Inregistrarea in concurs se face pe baza unei „Fise de participare” pusa la dispozitie on-line, care va contine in mod obligatoriu urmatoarele date: nume, prenume, data nasterii, adresa, un scurt Curriculum Vitae (aproximativ 500 de cuvinte), date de contact (adresa e-mail, telefon).

Concursul s-a deschis in data de 1 octombrie si se incheie in data de 1 noiembrie 2018. Castigatorii concursului vor fi anuntati pe site-ul Bibliotecii Judetene “Panait Istrati”, prin e-mail sau telefon.

Premiile acordate vor fi: Marele Premiu – 1500 lei, Premiul I – 1000 lei, Premiul II – 800 lei, Premiul III – 500 lei. Juriul va fi format dintr-o serie de specialisti in domeniu, artisti plastici, care vor evalua lucrarile in functie de calitatea artistica, estetica, tehnica si originalitatea operei. Vernisajul si premierea concurentilor va avea loc vineri, 16 noiembrie, ora 17:00, la sediul Bibliotecii din Piata Poligon, nr.4.

Lucrarile inscrise in concurs vor fi cuprinse intr-un catalog ce va fi editat de Biblioteca si va fi oferit participantilor in ziua vernisarii expozitiei.

Persoanele interesate pot gasi Regulamentul concursului, fisa de inscriere, precum si alte date informative la www.bjbraila.ro si pot obtine relatii si de la Ion Volcu, telefon 0239/619590  int. 141.

Pentru intrarea in concurs nu trebuie achitate taxe de inscriere sau participare.