Se fac înscrieri la Concursul Național de Creație Literară „Și eu știu să scriu”

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila și Asociația Culturală Leviathan București organizează Concursul Național de Creație Literară „Și eu știu să scriu!”, ajuns la ediția a III-a.
Scopul acestui demers este descoperirea și sprijinirea copiilor talentați, cu simț estetic și înclinație spre scris, promovarea tinerelor talente în reviste literare și în presa locală și nu în ultimul rând, stimularea elevilor pentru creația literară, pentru lectură.
Concursul se adresează copiilor cu vârste între 7–14 ani (există două secțiuni: 7–10 ani și 11–14 ani).

Înscrierea participanților se face în perioada până pe 1 martie  cu formularul google de la adresa: https://forms.gle/X66YM5ZP1V2GnS5T7 iar lucrările vor fi trimise pe adresa de email: sectiacopiibjbraila@gmail.com. Este obligatoriu ca textele să fie originale și să nu fi fost publicate pe rețelele de socializare, în reviste școlare etc.

Temele de concurs sunt:
*pentru Poezie: „Mama” sau „Dor de copilărie”, la alegere;
*pentru Proză: „Povestiri din Univers” (povestiri science-fiction), „Prietenul meu din Natură” sau „Cuvântul care râde” (povestiri umoristice, întâmplări hazlii), la alegere.
*pentru Scenariile de teatru scurt: temă liberă.
În vederea inițierii unui atelier de lucru, celor interesați li se recomandă să schițeze creațiile într-o ciornă și să le trimită pe adresa lica_barbu55@yahoo.ro , urmând să primească sugestii/ idei pentru realizarea unor lucrări de calitate, precum și îndrumări și sugestii constructive privind conținutul lucrărilor, corectarea greșelilor gramaticale și de expresie.

Lucrările, împreună cu acordul părinților, vor fi trimise în format electronic/scanat pe adresa de email sectiacopiibjbraila@gmail.com, cu mențiunea pentru concursul „Și eu știu să scriu!”. Data limită de depunere a lucrărilor: 1 martie 2023.

Premiile vor fi oferite separat pentru fiecare secțiune. Lucrările aferente celor două premii întâi vor fi publicate în revistele tipărite „Leviathan” și „Ex Libris”.
Juriul va fi format din oameni de cultură, scriitori, jurnaliști, iar pentru a respecta echitatea, în juriu va participa și un copil de vârsta concurenților.
Coordonatorii proiectului: Doinița Mihaela Stanciu, bibliotecar și Lică Barbu, prozator.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns