Se fac înscrieri la Concursul național „Vreau să devin reporter!”

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, în colaborare cu Asociația Culturală „Leviathan”, îi invită pe cei interesați la o nouă provocare: Concursul național „Vreau să devin reporter!”. Concursul este adresat copiilor cu vârste între 8 și 14 ani.

„În perioada actuală, în societatea în care trăim, jurnaliștii sunt mesageri importanți ai faptelor de zi cu zi, adevărați paznici ai adevărului care ne asigură toate informațiile de care avem nevoie. În intenția de a sugera copiilor o viitoare profesie cu mari implicații în societate, am inițiat acest concurs ca un promotor al educației generației tinere de astăzi, prin care să le oferim oportunități nebănuite.

Există pe lume milioane de motive pentru care puteți realiza un reportaj filmând obiective importante din orașul vostru, filmând ceva ciudat și misterios, filmând un peisaj mirific sau o joacă între copii. Puteți filma ce doriți, cu condiția ca materialul să nu conțină cuvinte vulgare sau violente. Puteți lua un interviu unui prieten, mămicilor voastre, educatorului de la școala unde învățați, unui vecin sau unui om important din urbea voastră. Materialul poate fi realizat cu aparatul de filmat, telefonul, microfonul, carnețelul de reporter și creionul pentru însemnări. Imaginația vă aparține!”, transmit organizatorii.

Pentru acceptarea înscrierilor, trebuie folosit formularul https://forms.gle/zXMHnKbH5i63BY8E8 începând cu 26 aprilie 2021, până la data de 28 mai 2021.

Reportajele sau interviurile pot fi trimise la concurs sub formă de film sau înregistrare audio (ambele nu mai mult de 5 minute, sau dacă sunt în scris, nu mai mult de 2 pagini A4, Times New Roman, 12) la adresa: sectiacopiibjbraila@gmail.com.

Având în vedere că filmulețele și înregistrările audio sunt fișiere de dimensiuni mari, vă recomandăm să le trimiteți prin aplicații de trimitere fișiere mari. Este necesar să menționați pe film/ înregistrare audio și pe materialul scris numele și prenumele, vârsta, școala, localitatea și un număr de telefon.

Se vor acorda premii pentru două secțiuni: 8-10 ani și 11-14 ani. Premiile se vor atribui separat pentru reportaje sau interviuri filmate, înregistrări audio sau scrise.

De asemenea, se vor oferi și premii speciale, iar cele mai reușite lucrări vor fi făcute publice.

Juriul este format din Gina Bahor, Liliana Nistor, Tudorița Tarniță și Teodora Soare.

Relații și detalii pe adresa de email: lica_barbu55@yahoo.ro

Coordonatorii concursului sunt Doinița Mihaela Stanciu – bibliotecar, Lică Barbu – membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.