Se fac înscrieri la Festivalul Internațional de Folclor “Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila anunță că se fac înscrieri la cea de a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor “Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”, ce se va desfășura în perioada 24-26 august.

Scopul declarat al manifestării este „redescoperirea, valorificarea și promovarea creațiilor folclorice și afirmarea de noi interpreți ai genului vocal destinat prin definiție să sporească bogăția spirituală a tuturor locuitorilor de la Dunăre, și nu numai”.

Concursul se adresează soliștilor vocali și grupurilor, artiști amatori aparținând țărilor de pe cursul Dunării: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, Bulgaria, România, Moldova și Ucraina.

Înscrierea la concurs se face pe bază de Fișă de participare, ce va fi însoțită de fișiere pe suport CD sau fișiere atașate e‐mail, care conțin repertoriul de concurs. Acestea vor fi transmise Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, Piața Traian, nr. 2 cod poștal 810153, telefon și fax +40.239.614.710 Brăila, până la data de 22 iulie. Piesele în format mp3 și documentele necesare înscrierii pot fi transmise și pe adresa festival.braila@gmail.com.

Cuantumul taxei de participare este de 55 lei pentru toți concurenții.

Juriul va fi alcătuit din personalități ale folcloristicii, specialiști de prestigiu, care prin valoare și competență profesională vor evalua concurenții după următoarele criterii: calitatea interpretării, autenticitatea și valoarea artistică a pieselor, autenticitatea costumului, ținuta scenică a interpretului.

Premiile acordate de organizatori sunt următoarele: *Trofeul Festivalului – 4.000 de euro; *Premiul I – 2.500 de euro; *Premiul II – 1.500 de euro; * Premiul III – 1.000 de euro; *Premiul special acordat pentru autenticitatea costumului popular – 500 de euro.

Mai multe amănunte pot fi găsite aici: https://centruldecreatiebraila.ro/festivalul-international-de-folclor-cantecul-de-dragoste-de-a-lungul-dunarii/