Se fac înscrieri pentru Atelierele de revitalizare a patrimoniului imaterial „Jocul” – grupe de începători

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) Brăila anunță că se fac înscrieri pentru Atelierele de revitalizare a patrimoniului imaterial „Jocul” – grupe de începători. Atelierele se adresează cadrelor didactice, elevilor, dar și altor persoanelor dornice să învețe tainele jocului popular brăilean, fără limită de vârstă.

„Centrul de Creație Brăila organizează pe tot parcursul anului 2023 Atelierele de revitalizare a patrimoniului imaterial «Jocul», evenimente desfășurate sub egida «Identitate strămoșească a satului contemporan-conservare, revitalizare și promovare».

Scopul acestor ateliere cultural artistice este acela de a promova, revitaliza și totodată de a valorifica dansul popular brăilean, considerat o comoară a neamului românesc, cultivat din generație în generație și exprimând specificul etnofolcloric al fiecărei regiuni din județul Brăila. Tradiția dansului popular brăilean, o zestre culturală extrem de bogată, merge mai departe, prin oamenii ce promovează și păstrează această formă a artei – dansul, specialiști în domeniu, coregrafi și maeștri coregrafi populari, dar și personale dornice să se alăture acestui demers cultural”, spun organizatorii.

Data limită de înscriere la Atelierele de revitalizare a patrimoniului imaterial „Jocul” este 15 martie 2023. Înscrierea se face în baza fișei de înscriere și a declarației privind protecția datelor cu caracter personal, documente ce vor fi transmise Centrului Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, electronic, la adresa de e-mail valorificare.braila@gmail.com sau la sediul instituției, din municipiul Brăila, Piața Traian nr 2.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns