Se fac înscrieri pentru cea de-a doua ediție a Concursului județean de amatori „Joc și cântec”

Consiliul Județean Brăila, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila și Primăria Municipiului Brăila organizează în intervalul iunie-septembrie 2023 cea de-a doua ediție a Concursului județean de amatori „Joc și cântec”.

Evenimentul are ca scop cunoașterea, promovarea, conservarea și valorificarea tezaurului etnografic autentic brăilean și introducerea acestuia în circuitul național al creațiilor artistice ale genului, dar și cunoașterea folclorului autentic și implicarea comunității în perpetuarea actului cultural.

Înscrierea la preselecția concursului se poate face până în data de 21 august la Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, cu sediul în Mun.Brăila, Piața Traian, nr 2 sau electronic, la adresa de e-mail festival.braila@gmail.com.

La acest festival-concurs sunt invitate să participe ansambluri folclorice din zona etnografică a Județului Brăila (amatori, fără limită de vârstă) ce  se vor prezenta in concurs cu dansuri si costume populare specifice zonei etnofolclorice din care provin. În urma preselecției vor fi admise un număr de 6 ansambluri folclorice din județul Brăila, ce  vor întrece în data de 8 septembrie în autenticitatea dansului popular brăilean. Premiile oferite de organizatori sunt după cum urmează: Premiul I – 1500  lei, Premiul II – 1200  lei, Premiul III – 1000 lei.

Mai multe detalii pot fi obținute accesând adresa web: www.centruldecreatiebraila.ro sau pagina de facebook a organizatorului, facebook.com/Centrul.de.Creatie.Braila.