Se fac înscrieri pentru cea de a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de jazz “Johnny Răducanu” de la Brăila

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale anunță că au început înscrierile la preselecții pentru cea de a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de jazz “Johnny Răducanu”, care se va desfășura în perioada 29-31 octombrie la Brăila.

Secțiunile concursului sunt următoarele: *solist vocal sau instrumentist; *formații (maximum octet); *compoziție.

Înscrierile la preselecție se pot face până pe data 30 septembrie pe adresa festival.braila@gmail.com. Concurenții admiși vor primi răspuns până pe data de 4 octombrie.

Repertoriul de concurs cuprinde: *o piesă standard sau din repertoriul lui Johnny Răducanu; *o piesă din repertoriul propriu.

Premiile oferite de organizatori sunt următoarele: *Trofeul “Johnny Răducanu” – 4.000 de euro; *Premiul pentru cel mai bun solist instrumentist – 1.500 de euro; *Premiul pentru cel mai bun solist vocal – 1.500 de euro; *Premiul pentru cea mai bună formație – 3.000 de euro; *Premiul pentru cel mai promițător tânăr interpret – 1.500 de euro; *Premiul pentru cea mai bună compoziție -1.500 de euro.

Festivalul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Brăila.

Cei interesați pot găsi Regulamentul festivalului aici https://centruldecreatiebraila.ro/festivalul-international-de-jazz-johnny-raducanu/?fbclid=IwAR0ozMEcPlFQKOyAPaxRkKGpFUsyfDNnMelR2hm8I6IdVXCkYDGmp5y4pFs

Informații suplimentare pot fi obținute, de asemenea, aici: Facebook.com/FestivalJohnnyRaducanu, http://johnnyraducanu.ro sau la tel. 0239/614.710; 0725/526.810.