SE FAC ÎNSCRIERI PENTRU CONCURSUL „COPILĂRIA SERBATĂ LA MUZEU”

Secția „Etnografie ” a Muzeului Brăilei „Carol I” organizează concursul cu tema „Copilăria serbată la Muzeu”, care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 – 15 ani.

Concursul cuprinde două secțiuni: 1. Desen/pictură; 2. Povești/compuneri.

Doritorii pot participa la una sau ambele categorii, cu una sau mai multe lucrări. Acestea vor fi trimise în format electronic la adresele de e-mail brindusa.ilie@yahoo.co.uk și orionarmanda@yahoo.com sau pot fi aduse la sediul secției „Etnografie” a Muzeului Brăilei „Carol I” din strada Polonă, nr. 14.

Termen limită de înscriere: 15 iulie 2020 (inclusiv).

Lucrările pot fi inspirate din vizite la muzeu: obiecte îndrăgite de copii și tineri observate în secția „Etnografie” sau alte secții muzeale brăilene, obiecte de patrimoniu, tradiții și obiceiuri populare văzute în orice muzeu din țară sau din lume (chiar și virtual), etc.

Participanții (copii și cadre didactice) vor primi adeverințe de voluntar, diplome și premii.

Jurizarea se va face în perioada 16 – 20 iulie 2020.

Manifestarea se desfășoară în cadrul proiectului „Întâlnirile interculturale de la Etnografie”, realizat de Muzeul Brăilei în parteneriat cu jurnalista Armanda Filipine și revista de cultură și informație „Brăila Chirei”.

Coordonator: dr. Brîndușa Ilie, muzeograf.

Cu lucrările selectate pentru concurs se va realiza o expoziție la secția „Etnografie” a Muzeului Brăilei „Carol I”, care va fi disponibilă online pe site-ul www.muzeulbrailei.ro și în rețeaua Facebook: Muzeul Brăilei și Armanda Filipine, precum și în  revista Brăila Chirei. Cele mai frumoase povești/ compuneri, de asemenea, vor fi publicate integral în revista online Brăila Chirei.

Vernisajul expoziției cu public se va face la o dată ce va fi anunțată ulterior.