Se fac înscrieri pentru Concursul de interpretare și creație literară „Veșnicia s-a născut la sat”, destinat elevilor din mediul rural

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație Brăila) Brăila organizează în această perioadă prima ediție a Concursului de interpretare și creație literară destinat elevilor din mediul rural „Veșnicia s-a născut la sat”.

Concursul este organizat pe două secțiuni:

*Interpretare comparativă: text folcloric – text cult (14-19 ani): Kira (text cules de G. Dem Teodorescu); Cântec, de Mihu Dragomir;

*Creație literară (10-14 ani): proză scurtă; poezie.

Tema concursului din acest an este Natura/ Sacrul.

Lucrările vor fi trimise online, la adresa de gmail valorificare.braila@gmail.com până la data de 17 noiembrie, iar jurizarea va avea loc în perioada 20-24 noiembrie.

Festivitatea de premiere vor avea loc în data de 27 noiembrie.

Premii oferite de organizatori pentru fiecare dintre secțiuni sunt după cum urmează: * Premiul l, în valoare de 650 lei; *Premiul II, în valoare de 450 lei; *Premiul III, în valoare de 350 lei; *Mențiunea I, în valoare de 200 lei; *Mențiunea II, în valoare de 200 lei.

Cei interesați pot obține mai multe informații pot fi obținute la sediul Centrului de Creație Brăila, Piața Traian nr. 2 sau la nr. de telefon 0239/614.710.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns