Se fac înscrieri pentru Concursul Național „Vreau să devin reporter!”

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, în colaborare cu Asociația Culturală Leviathan și Asociația Parteneriatul Global al Apei din România lansează o nouă provocare elevilor cu vârsta între 8-18 ani: Concursul Național „Vreau să devin reporter!”.
„În perioada actuală, în societatea în care trăim, jurnaliștii sunt mesageri importanți ai faptelor de zi cu zi, adevărați paznici ai adevărului care ne asigură toate informațiile de care avem nevoie.
În intenția de a sugera copiilor o viitoare profesie cu mari implicații în societate, am inițiat acest concurs, ne situăm la ediția a II-a în acest moment, ca un promotor al educației generației tinere de azi, prin care să le oferim oportunități nebănuite.
Există pe lume milioane de motive prin care puteți realiza un reportaj filmând obiective importante din orașul vostru, filmând ceva ciudat și misterios, filmând un peisaj verde al naturii, fără poluare, filmând o joacă între voi, filmând ce vreți voi, cu condiția ca filmulețul să conțină comentariul vostru sau un interviu luat unui prieten, părinților voștri, educatorului de la școala unde învățați, unui vecin sau unui om important din urbea voastră, cu ajutorul unor instrumente cum ar fi: aparatul de filmat, telefonul, microfonul, carnețelul de reporter și creionul pentru însemnări. Imaginația vă aparține!”, spun organizatorii.
Tema ediției din acest an este „România, tot verde!”.
Înscrierile se fac în perioada 2 mai – 27 mai.
Pentru înscriere, cei interesați trebuie să folosească formularul https://forms.gle/H6bLgpoU4G71hfhd6.
Reportajele sau interviurile pot fi trimise pe filmulețe sau înregistrate audio sau scrise, nu mai mult de 2 pagini A4, la adresa sectiacopiibjbraila@gmail.com.

Se vor acorda premii separat pentru reportaje sau interviuri filmate, înregistrate audio sau scrise. De asemenea, se vor oferi și premii speciale, iar cele mai reușite lucrări vor fi făcute publice, cu acordul părinților.
Mai multe detalii pot fi cerute pe adresa de email: lica_barbu55@yahoo.ro

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns