Seară de folk „la noi acasă”, la Centrul de Creație Brăila. Intrarea este liberă

Miercuri, 31 august, începând cu ora 18:00, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) Brăila va avea loc evenimentul cultural-artistic „Folk… la noi acasă”.

Manifestarea, organizată de Consiliul Județean, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Primăria municipiului, se dorește a fi o continuare a proiectului cultural de anvergură „Seară de folk”, născut „din dorința de a contribui la redescoperirea si menținerea fenomenului muzicii folk, a folk-ului veșnic tânăr, în rândul  iubitorilor acestui gen muzical și nu numai”.

După cum precizează organizatorii, „de această dată,  Brăila va fi aceea care va cânta folk, întrucât protagoniștii vor fi  interpreți brăileni, artiști dedicați acestui gen muzical, voci deosebite, cu timbre vocale aparte si compoziții originale de suflet fără vârstă, cei care vor transmite publicului prezent în Sala ProArte a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila,  cu dragoste sau ironie, gândurile și sentimentele,  într-o poezie a inimii, prin versuri melodioase pe tema dragostei, a prieteniei, a bucuriei de a trăi sau de ce nu, a culorilor verii, ce pare să se îndepărteze de noi.

Scopul acestei întâlniri culturale este acela de a promova arta muzicală brăileană, folk-ul și cultura, în general,  prin implicarea activă la nivel social, oferind brăilenilor, și nu numai, evenimente de prestigiu, ce pun în valoare artiști importanți ai acestui gen muzical, de pe plan local.

Brăila, un oraș al muzicii și al artelor, constituie un punct important pe harta muzicii folk, unde reprezentanții acestui gen muzical și-au demonstrat calitățile de folkiști adevărați în cadrul multor evenimente de gen si concursuri naționale.

Brăila va continua să cânte folk, căci acest gen muzical va dăinui prin glasurile miilor de brăileni, ce vor fredona la scenă deschisă versuri consacrate, versuri legendare, iar aplauzele publicului prezent la fiecare eveniment de acest gen au demonstrat că munca noastră nu a fost în zadar și brăilenii au apreciat aceste evenimente importante pentru județul nostru”.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.  Rezervările se fac la numărul de telefon 0239/614710 sau la sediul Centrului de Creație Braila, Piața Traian, nr 2.