Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, inovării și digitalizării: „Din cele 44 de unități administrativ teritoriale din județul Brăila, doar 9 sunt înrolate pe platforma ghișeul.ro. Nu știu dacă sunteți pe ultimul loc din țară, dar oricum, sunteți printre ultimii”

Sebastian Burduja (PNL), ministrul Cercetării, inovării și digitalizării, s-a aflat în această după-amiază în județul Brăila, alături de Dorin Opreanu (PNL) director general adjunct pe infrastructură, LEADER și investiții non-agricole, în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Cei doi au participat la o conferință de presă la sediul PNL Brăila, după care s-au întâlnit cu primarii PNL și alte câteva zeci de liberali din județ, cu care au discutat chestiuni legate de specificul instituțiilor pe care cei doi le conduc, precum și chestiuni politice.

În cadrul conferinței de presă, Burduja a început prin a preciza: „Sunt aici în primul rând pentru Alex Popa (deputatul Alexandru Popa, președintele PNL Brăila – n.r.), pentru că este unul dintre colegii la care țin cel mai mult din PNL. Este un om care s-a ridicat pe propriile picioare și a ridicat organizația într-un județ complicat. Pentru asta îi mulțumesc și mă bucur să fiu martorul realizărilor lui la PNL Brăila și în Parlamentul României”.

În continuare, ministrul a oferit câteva date privind investițiile ce vizează digitalizarea din județul Brăila, vorbind în primul rând despre ghișeul.ro, principala platformă de furnizare a serviciilor publice online, unde se pot plăti taxele și impozitele locale, impozitele la ANAF, amenzile și se poate emite cazierul judiciar online gratuit. El a precizat că în ceea ce privește județul Brăila, „sunt 44 de unități administrativ teritoriale, dacă nu greșesc, dar din păcate doar 9 sunt înrolate pe platforma ghișeul.ro. Asta înseamnă o rată de 20%, ceea ce este una dintre cele mai slabe la nivel național, din păcate. Avem înrolat municipiul Brăila și toate cele trei orașe, dar e cert că avem o problemă la nivel de comune. La nivel județean nu știu dacă sunteți pe ultimul loc din țară, dar oricum, sunteți printre ultimii. Comunele care sunt înrolate pe ghișeul.ro sunt Măxineni, Tudor Vladimirescu, Unirea, Vădeni, Surdila Greci.

Un prim apel către autoritățile locale de aici ar fi să se înroleze pe ghișeul.ro; noi le stăm la dispoziție cu echipa ministerului. E un proces simplu, nu costă mulți bani, e undeva la 10.000 lei toată dezvoltarea tehnică”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns