Sebastian Burduja (PNL), ministrul Cercetării, inovării și digitalizării: „La finalul anului 2025 absolut orice sat din județul Brăila va avea internet de mare viteză”

„La finalul anului 2025 absolut orice sat din județul Brăila va avea internet de mare viteză” – este declarația făcută astăzi de Sebastian Burduja (PNL), ministrul Cercetării, inovării și digitalizării, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PNL Brăila.

Burduja a vorbit despre demersurile făcute de țara noastră pe linia conectivității, afirmând că „România și-a asumat să acopere acele zone albe, adică zonele în care nu există internet în bandă largă, internet la viteză mare. De ce e important? De la bunicii care vor să-și vadă nepoții prin conexiune video, până la accesul la job-uri, accesul la un loc de muncă; se pot atrage și acei «nomazi digitali», oameni care lucrează în IT și pot lucreze din Brăila fără probleme pentru o companie din lume.

Și aici aveți ca județ, din păcate, o situație destul de nefavorabilă, destul de multe «zone albe». Au fost două proiecte finanțate din fonduri europene; din primul sunt 13 localități (sate) din județul Brăila acoperite deja și până la finalul anului mai acoperim o localitate prin Programul Operațional Competitivitate; asta înseamnă 14 localități. Prin PNRR până la finalul anului 2025 vor mai fi acoperite 42 de localități (sate) din județ”.