Secretarul CJ Braila, Nicu Filote, s-a pensionat incepand cu 1 august

P1060917

Secretarul Consiliului Judetean Braila, Nicu Filote, a iesit la pensie, incepand din data de 1 august. Filote a avut un ultim an de activitate destul de tensionat, in care a avut parte, printre altele, de experienta descinderilor DNA la sediul institutiei, ce au avut ca rezultat inculparea mai multor functionari publici, dar si a presedintelui de atunci, Gheorghe Bunea Stancu (PSD), pentru diverse infractiuni. A urmat apoi un adevarat blocaj administrativ, efect al unei lupte politice dure intre puterea si opozitia locala, precum si un conflict deschis al secretarului judetului cu fostul presedinte interimar al CJ, liberalul Ovidiu Nechita, care l-a acuzat pe Filote, printre altele, de partizanat politic.

Disputele intre cei doi nu au incetat nici dupa ce Nechita a fost eliberat din functie, redevenind simplu consilier judetean. Ultima data cand liberalul l-a iritat pe secretarul judetului a fost la cea mai recenta sedinta de consiliu, cand Filote a rabufnit: “Faceti cum vreti! Nu va mai zic nimic!”.

La aceeasi sedinta, Nechita a tinut sa puncteze in plenul Consiliul Judetean faptul ca Filote se va retrage: “Incepand de la 1 august, din ce am inteles eu, domnul secretar nu va mai fi, va merge la pensie…”.

“Voi mai fi, dar din nefericire nu voi mai lucra la aici!”, a punctat Filote, spre amuzamentul alesilor.