Secretarul de stat Canciu, bilanț la final de an: „Mă apropii de sfârșitul anului cu convingerea că am făcut totul corect, mai ales pentru Brăila. Nu am spus că am făcut totul perfect, pentru că sunt un simplu om”

Președintele Organizației Municipale a PNL Brăila, Cătălin Canciu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, face un bilanț al activității sale profesionale și politice la final de an și apreciază că „a făcut totul corect, mai ales pentru comunitatea în care trăiește, Brăila”.

Într-un comunicat dat publicității Canciu afirmă că anul 2022 a fost pentru el unul cu multe provocări în plan profesional, care „i-au dovedit că le poate gestiona corect”: „Vorbesc despre încheierea mandatului din fruntea Inspectoratului Școlar Județean, un loc drag mie, unde am obținut rezultate deosebite și despre numirea mea în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.

Am ajuns la București la sfârșitul lunii august. Cu multă muncă, studiu și comunicare am reușit să mă acomodez noii funcții și să îmi fac treaba bine și de la acest nou nivel. În aceste câteva luni am cunoscut oameni cu adevărat interesați ca țara să progreseze, oameni dedicați  și foarte bine pregătiți.

Mă apropii de sfârșitul anului cu convingerea că am făcut totul corect, mai ales pentru comunitatea în care trăiesc, Brăila, pe care o prețuiesc și o respect.

Nu am spus că am făcut totul perfect, pentru că sunt un simplu om, un om care poate să-și asume ceea ce face, mai ales atunci când greșește.

Am criticat constant urâțeniile citadine, tocmai pentru ca administrația să poată îndrepta lucrurile; am făcut asta cu riscul de a părea mereu Gică contra. Am suportat jigniri, am fost făcut în toate felurile, doar pentru că am criticat ceea ce se vede în oraș, ceea ce văd toți brăilenii la o simplă plimbare la pas. Ce s-a întâmplat știți cu toții: când nu sunt argumente să combați o opinie, arunci cu noroi!

Merg înainte, nu am să renunț niciun moment la ideea că Brăila se va ridica, că într-o zi își va recâștiga măreția!

Vreau să vă asigur că nu voi renunța nicio secundă să-mi expun punctul de vedere, să scot în evidență ceea ce este incorect, chiar tragic pentru acest oraș istoric, aproape distrus de atâția ani de administrație socialistă. Nu cred că există cineva care să nu-și dorească un oraș de talie europeană, un oraș cu adevărat al anului 2023.

Sunt recunoscător brăilenilor, celor care mă cunosc, dar și celor pe care nu i-am întâlnit, dar care mi-au apreciat curajul de a spune adevărul, așa cum îl văd atât eu, cât și alți colegi liberali.

A fost un an greu pentru noi toți, criza economică generată de pandemia Covid-19 și de războiul din Ucraina ne-a bulversat viața, dar sperăm să se termine totul cu bine și să fie pace.

În final, dar nu în ultimul rând, le doresc brăilenilor în Noul An multă sănătate, prosperitate și gânduri bune! La mulți ani!”.