Secretarul de stat Cătălin Canciu, despre primarul Dragomir: Când eram inspector școlar general mi-a trimis o adresă în care scria „Capacitatea dvs de înțelegere este destul de greoaie”. Dacă într-un document oficial ai acest limbaj de mahala, despre ce vorbim?

Secretarul de stat Cătălin Canciu (PNL), fost inspector școlar general al Brăilei, declară că primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD) are o manieră proprie de a înțelege colaborarea instituțională – mai exact, în opinia edilului șef, „colaborarea cu Primăria” înseamnă să i te supui primarului.

Canciu, care pe perioada mandatului său de inspector școlar general a avut relații tensionate cu Dragomir,  a vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre modul în care Dragomir îl jignea chiar și în adresele oficiale trimise Inspectoratului Școlar Județean: „Domnul primar nu are educația europeană, educația bunului simț al unui politician.

Ce înseamnă colaborare? «Colaborare» înseamnă în opinia dânsului supunere. Deci să te supui partidului stat.

O să vă arăt o adresă pe care am primit-o de la Primărie în timpul mandatului meu de inspector școlar general, când i-am cerut domnului primar să respecte legea în ceea ce privește rețeaua școlară și mi-a răspuns că nivelul meu de gândire nu poate să înțeleagă ceea ce se întâmplă în Brăila, cam asta era ideea. O să vă dau adresa, ca să vedeți… Dacă într-un document oficial ai acest limbaj de mahala, de maidan, atunci despre ce vorbim?”.

Canciu a citat mai apoi din documentul la care a facut referire: „«Capacitatea dvs de înțelegerea cu privire la acest aspect foarte important pentru comunitatea din care facem parte este destul de greoaie. Dorim să vă aducem în atenție mai multe aspecte constatate de-a lungul colaborării cu instituția pe care o reprezentați.»

I-am spus: «Domnule primar, nivelul dvs de educație n-a depășit glezna broaștei»”.

Cătălin Canciu a admis că, practic, prin acea formulare, primarul îl făcea prost.

Întrebat dacă exprimarea din acea adresă oficială a fost un caz izolat sau s-a mai întâmplat să primească de la Primărie astfel de documente în care era jignit, liberalul a răspuns: „Cred că au mai fost vreo 2-3 astfel de adrese urâte, de-a dreptul grobiene”.

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a comentat: „Asta este nivelul domnului primar. Noi nu vrem să ne «ridicăm» la nivelul dumnealui”.