Secretarul de stat Dobrescu (PNL) acuză CJ Brăila că a cheltuit sume care „sfidează bunul simț” pentru reparațiile la Sala Polivalentă din municipiu: „Uși cumpărate la prețul unui apartament cu două camere și un ecran perimetral care costă cât o garsonieră”

Liberalul Florin Dobrescu, secretar de stat în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, acuză risipa făcută de Consiliul Județean Brăila în ceea ce privește modul în care a folosit banii publici pentru reparațiile făcute în ultimul an la Sala Polivalentă din municpiu.

Dobrescu vorbește într-un comunicat de presă despre cheltuieli care „sfidează bunul simț” pentru investiții care, în opinia sa, „nu își justificau necesitatea”: „Vă prezint un exemplu de risipire a banilor publici de către Consiliul Județean Brăila, condus de Francisk Iulian Chiriac, în care PSD are majoritate și hotărâște discreționar asupra investițiilor făcute din bugetul județului.

Vă expun cazul Sălii Polivalente Danubius, care într-un an de zile, 2021-2022, a înghițit peste 156 mii de euro din bugetul județului, bani care au fost plătiți pentru așa-zise lucrări de reparații exterioare și interioare și pentru investiții care nu își justificau necesitatea.

«Reparațiile» au fost făcută în condițiile în care întreaga Sală Polivalentă a fost renovată total în urmă cu 11 ani, cu suma de 1.000.000 lei (200 mii euro), pentru a permite găzduirea competițiilor de nivel european. În total, pe lucrările de reparații interior/exterior din anii 2021 și 2022, care nu prea se văd și nu prea se știe când s-au executat, Consiliul Județean a plătit în total 658.556 lei fără TVA (aproape 132 mii euro).

În link-ul de mai jos găsiți contractele plătite de CJ și sumele aferente lor în perioada 2021-2022 https://cjbraila.ro/dm/portal.nsf/AllByUNID/0000826E?OpenDocument

Un exemplu de sfidare a bunului simț este reprezentat de contractul de înlocuire a ușilor de la Sala Polivalentă, în valoare de 188.289 lei fără TVA (38 mii euro). Practic, ușile au costat cât un apartament cu două camere în cartierele Gării, Vidin sau Obor din municipiu.

Tichia de mărgăritar o reprezintă contractul de achiziție a unui ecran perimetral cu leduri, în valoare de 122.400 lei fără TVA (25 mii euro), aproape cât o garsonieră în cartierele Hipodrom, Vidin sau Viziru. Cât de necesară era o astfel la investiție și la ce ajută ea concret?

Domnule Chiriac, banii din bugetul județului Brăila nu sunt bani din conturile dvs. personale, pentru a vă permite luxul de a cumpăra nu știu ce ecrane perimetrale, care costă cât o garsonieră sau a schimba niște uși la prețul unui apartament cu două camere! Ușile, la cât ați dat pe ele, cred că sunt blindate, pentru a păzi prețiosul ecran perimetral cu leduri.

Câte lucruri nu se puteau face pentru județ cu acești bani risipiți pentru renovarea acestei săli, polivalente doar cu numele, pentru că, în realitate, singura care beneficiază de gratuitate pentru antrenamente și meciuri oficiale este, de ani de zile, Handbal Club Dunărea Brăila. Reprezentanții altor sporturi din Brăila, care abia reușesc să supraviețuiască, sunt obligați să folosească sala contracost. În Brăila nu există doar handbal, consider că trebuie sprijinite și încurajate toate sporturile locale!

Domnule Chiriac, vă solicit public să prezentați o situație cu sumele încasate în ultimii ani din închirierea Sălii Polivalente, pentru că, din câte am înțeles, prietenii PSD au gratuitate pentru organizarea de acțiuni și competiții, pe când cei care încearcă să țină pe linia de plutire sportul brăilean sunt taxați la ultimul leu.

În final, vă rog să le explicați brăilenior cum se justifică aceste investiții de peste 156 mii de euro în Sala Polivalentă Danubius, în condițiile în care Compania Națională de Investiții a aprobat construirea unei noi săli polivalente cu 4.000 de locuri, între Brăila și Galați”.