Secretarul de stat Dobrescu: „PSD-iștii brăileni i-au închis înotătorului Denis Ghionu singurul bazin de antrenament, după care s-au fotografiat cu el, atunci când a devenit campion național la înot în bazin scurt. Ipocrizie fără margini!”

Liberalul Florin Dobrescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, fost prefect al Brăilei, consideră că „dacă există o culme a ipocriziei, aceasta a fost atinsă la finalul anului trecut de PSD Brăila, în frunte cu președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac și primarul Marian Dragomir, care au avut tupeul de a se poza cu campionul național la înot Denis Ghionu, în condițiile în care nu l-au ajutat cu absolut nimic pentru a ajunge la performanță, dimpotrivă”.

Dobrescu face referire la o fotografie de grup făcută la finele lunii decembrie, când aleșii locali PSD au pus mână de la mână și au strâns o sumă care i-a fost oferită înotătorului Denis Ghionu, ca premiu pentru rezultate sportive foarte bune obținute în 2022.

Dobrescu afirmă într-un comunicat de presă că „în poza făcută cu scopul de a obține capital de imagine, Chiriac și Dragomir, flămânzi după publicitate (asta spune multe!), îl încadrează pe Denis Ghionu și zâmbesc foarte mândri că au reușit să obțină această imagine de colecție doar cu o căciulă de bani, strânși din contribuțiile consilierilor județeni și municipali.

Denis Ghionu a devenit campion național la înot în bazin scurt în noiembrie 2022, după ce a câștigat medalia de aur la proba de 50 metri spate, la tineret. Tot în 2022 a obținut medalia de aur la Cupa României, la proba de 50 metri spate, la tineret. În 2021, a câștigat titlul de vicecampion național la proba de 50 metri spate și două medalii de bronz la probele de 100 metri spate și 200 metri spate, la juniori.

Cu ce l-au sprijinit autoritățile PSD aflate la butoanele județului și municipiului pentru a obține aceste rezultate uimitoare? Cu absolut nimic! Dimpotrivă, fix în perioada în care se pregătea pentru Campionatul Național din noiembrie 2022, PSD-iștii i-au închis singurul bazin de antrenament, cel de la Liceul cu Program Sportiv, pe motiv de economie la bugetul local.

În aceste condiții, Denis a fost nevoit să se antreneze la un club SPA, într-un bazin care nu corespundea cerințelor competiționale. Performanța sa este cu atât mai importantă, cu cât pregătirea s-a făcut în condiții improprii, de maximă austeritate.

După această mare bătaie de joc, în luna decembrie, fără pic de jenă, Chiriac și Dragomir s-au gândit că n-ar fi rău să își asocieze imaginea cu cea a campionului Denis Ghionu și să facă o chetă în rândul consilierilor județeni și municipali, pentru a-l «recompensa», prilej numai bun pentru a obține o poză de colecție. Ipocrizie fără margini și teatru ieftin pus în scenă de Chiriac și Dragomir, un tandem falimentar pentru județul și municipiul Brăila.

«Din păcate, am simțit zero susținere din partea autorităților din orașul meu» – aceasta este declarația tristă dată anul trecut de Denis Ghionu, iar ea face cât o mie de poze rulate pe rețelele de socializare.

Și nu doar înotul este cel care are de suferit în Brăila, ci aproape toate sporturile, de care s-a ales praful sub administrația PSD. Sportivi talentați, cu potențial imens, părăsesc Brăila, pentru că nu există baze de antrenament, nu există teren de atletism, nu există teren de fotbal, nu există bazin de înot, nu sunt alocate fonduri suficiente pentru susținerea sportului.

În aceste condiții, o altă performanță care trebuie apreciată la adevărata ei valoare este cea obținută de atletul Denis Neacșu, multiplu medaliat balcanic și național, desemnat cel mai bun sportiv al Brăilei în 2022. Ca un paradox, Denis Neacșu este campion la atletism într-un oraș în care Stadionul de Atletism zace de ani de zile în paragină.

Nu interesează pe nimeni unde se antrenează acești sportivi, tot ce contează este să venim la urmă și facem poze cu campionii. Domnilor Iulian Chiriac și Marian Dragomir, brăilenii nu plătesc taxe și impozite doar pentru asfaltări și festivaluri! Performanța trebuie susținută prin fapte, nu prin poze!”.