Secretarul de stat Florin Dobrescu: „Brăila își gonește tinerii spre centre universitare din alte localități, pentru că îi consideră o amenințare la adresa votului. Tinerii cu pregătire universitară nu pot constitui o masă de manevră pentru PSD”

Liberalul Florin Dobrescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, fost prefect al Brăilei, consideră că Gala de excelență în care au fost premiați elevii brăileni cu rezultate deosebite a fost „o adevărată demonstrație de ipocrizie din partea administrației social-democrate, care se află de zeci de ani la butoanele județului și ale municipiului”.

Dobrescu afirmă într-un comunicat dat publicității că președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac (PSD) și primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), „s-au călcat pe picioare la propriu pentru a apărea în poze alături de elevii de excelență ai Brăilei”, în condițiile în care „social-democrații pun în practică de zeci de ani o strategie de îngropare a elitelor din Brăila”: „Deși Brăila ține ridicată de ani de zile ștacheta performanței în educație, deși avem elevi buni, foarte buni și vârfuri care excelează în foarte multe domenii, performanțele acestor copii sunt blocate la nivel de liceu. Elevii din Brăila meritau cu prisosință înființarea unei universități de stat în orașul lor natal, dar acest lucru nu s-a dorit, pentru că el contravine politicii social-democrate.

Brăila este județul care își gonește constant tinerii spre centre universitare din alte localități, pentru că îi consideră o amenințare la adresa votului. Tinerii cu pregătire universitară nu pot constitui o masă de manevră, nu pot fi condiționați de ajutorul social, nu pot fi păcăliți cu cine știe ce ajutoare date tot din bani publici, evident.

Brăila are șansa de a fi binecuvântată cu elevi foarte buni, dar neșansa de a avea la butoane oameni care țin județul pe loc din interese politice. Având în vedere resursa umană extraordinară pe care o are și a avut-o în toți acești ani, Brăila ar fi putut fi unul dintre cele mai dezvoltate județe din România. Mintea fiecărui tânăr inteligent ar fi fost un plus pentru Brăila.

Cât a pierdut în acești 30 de ani? Cât de departe am fi putut ajunge, dacă în administrație am fi avut oameni care țineau cu adevărat la acest județ? Cum ar fi arătat Brăila, dacă măcar jumătate dintre acești tineri geniali ar fi rămas acasă? Acestea sunt întrebările la care ar trebui să răspundă public PSD. Realitatea tristă ne arată că astăzi suntem pe ultimul loc la nivel de regiune ca populație tânără sub 30 de ani!

Nu mai vorbesc despre drama din fiecare familie care trebuie să treacă printr-o astfel de experiență. Despre părinții care sunt nevoiți să plece să muncească în străinătate, pentru a-și ține copiii la studii în alte orașe. Acesta este prețul plătit de brăileni pentru ipocrizia PSD!

Marile centre universitare aduc dezvoltare pe orizontală și pe verticală. Marile companii vin acolo unde există resursă umană, considerată a fi uneori chiar mai importantă decât infrastructura. Un centru universitar înseamnă un oraș tânăr, plin de viață și de perspectivă.

Nu ajută și nu încălzesc pe nimeni astfel de gale de excelență făcute din ipocrizie. Astfel de festivisme comuniste ieftine nu fac decât să răscolească frustrări vechi și să învârtă și mai tare cuțitul în rană”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns