Secretarul de stat Florin Dobrescu, după ce un pacient a fost găsit mort lângă gardul Spitalului Județean Brăila: Domnule președinte Chiriac, v-a cutremurat acest caz? Nu v-ați cutremurat vreme de șapte ani, cât ați ținut-o în brațe pe managerul Delia Râșnoveanu și i-ați girat toate nenorocirile?

Florin Dobrescu (PNL), secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, îi solicită public prefectului Brăilei, Iulian Timofei (PSD), să trimită Corpul de Control al prefectului la Spitalul Clinic Județean, pentru a face verificări în cazul pacientului mort lângă gardul spitalului.

Dobrescu afirmă într-un comunicat de presă că a trecut mai bine de o săptămână de la această tragedie și încă nu a fost luată nicio măsură:  „Solicit prefectului Timofei să fie nepărtinitor în acest caz, deși este vicepreședinte PSD și să constituie o comisie de anchetă la nivel de Prefectură, din care să facă parte reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, care să constate toate neregulile care au dus la producerea acestei tragedii!

Domnule Francisk Chiriac, care sunt măsurile pe care le-ați luat până acum, în afară că ați încercat să mușamalizați cazul?

Pe 23 octombrie, după ce cazul (produs pe 16 octombrie) apăruse deja în presă, președintele CJ, Francisk Chiriac, ne anunța, prin intermediul unui mesaj penibil postat pe contul său de Facebook, că «a fost cutremurat» de faptul că un pacient al Spitalului Județean și-a pierdut viața. Nu s-a cutremurat însă vreme de aproape șapte ani cât a ținut-o în brațe pe Delia Râșnoveanu și i-a girat toate nenorocirile care au pus permanent în pericol viața pacienților din Spitalul Județean?!

Domnule Chiriac, lăsați vorbele și lamentările și treceți direct la fapte! Consiliul Județean, în subordinea căruia se află Spitalul Județean, trebuie să O DEMITĂ fără discuție pe Delia Râșnoveanu, care încă se mai gândește dacă să își prezinte sau nu demisia. Ați putea lua ca exemplu cazul de la Spitalul Județean Botoșani, unde managerul a fost demis de Consiliul Județean (cu președinte tot PSD), după un eveniment la fel de trist.

În acest caz, vina este colectivă, motiv pentru care toți cei responsabili de producerea tragediei ar trebui să plece acasă: Delia Râșnoveanu, demisă de Consiliul Județean, președintele CJ, Francisk Chiriac, care trebuie să își prezinte demisia, pentru că a girat continuu incompetența managerului Râșnoveanu și vicepreședintele CJ Ionel Epureanu, ordonatorul principal de credite al CJ, cel care semnat ordinul de plată pentru firma de pază a spitalului, în loc să rezilieze contractul, după problemele cu această firmă semnalate deja în spațiul public.

A fost nevoie ca un pacient de la Spitalul Județean să moară, pentru ca Francisk Chiriac să recunoască public incompetența managerului Delia Râșnoveanu! A fost nevoie de moartea unui om pentru ca Francisk Chiriac să își recunoască propria incompetență! Francisk Chiriac este la fel de vinovat ca și Delia Râșnoveanu de moartea pacientului de la Spitalul Județean, poate chiar mai vinovat! Sunt aproape șapte ani de când Chiriac, în calitate de președinte al CJ, și mai nou, de lider al PSD Brăila, girează și acoperă incompetența Deliei Râșnoveanu! Șapte ani de când Chiriac îi tratează cu batjocură și sfidare pe toți cei care reclamă managementul dezastruos al Deliei Râșnoveanu.

Deși au existat nenumărate semnale și reclamații din partea brăilenilor referitoare la debandada, mizeria, lipsurile, impertinența și incompetența cadrelor medicale din Spitalul Județean, Francisk Chiriac a luat în râs de fiecare dată problemele grave semnalate de pacienți. În loc să își asume responsabilitatea pentru ruina în care a ajuns Spitalul Județean sub conducerea protejatei sale, care a dus la producerea acestei tragedii, Chiriac este preocupat în momentul de față doar să își salveze pielea și să se lepede de Delia Râșnoveanu.

Înainte de a-i cere demisia managerului Râșnoveanu, Francisk Chiriac ar fi trebuit să își prezinte public propria demisie și să își ceară scuze față de brăileni pentru bătaia de joc la care i-a supus în toți acești ani, în care doar protecția divină a făcut să nu mai existe și alte tragedii la Spitalul Județean!

Fapte, nu vorbe! Demiteți-o și dați-vă demisia!”.

Amintim că după ce cazul pacientului decedat a apărut în presa centrală, indignând opinia publică, președintele CJ Brăila, Iulian Francisk Chiriac (PSD), i-a cerut demisia managerului Delia Râșnoveanu (PSD), dar în opinia lui această demisie ar fi oportună după ce se va face ancheta internă și se vor găsi vinovații.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns