Secretarul general al PSD Brăila, Florin Mircea: „Nu o să-i îngrădească nimeni domnului Paladi posibilitatea de a candida pentru funcția de președinte al PSD Brăila. Important este să îndeplinească toate condițiile statutare”

Secretarul general al PSD Brăila, deputatul Florin Mircea, dă asigurări că nimeni nu-l va împiedica pe deputatul George Adrian Paladi sau pe orice alt membru PSD să candideze pentru o funcție la alegerile interne care vor avea loc pe 27 ianuarie, atât timp cât persoana în cauza îndeplinește condițiile statutare.

Mircea a făcut acest comentariu după ce Paladi a declarat pentru MD Press că în contextul în care în ultimele luni a fost marginalizat în partid, nu exclude varianta ca actuala conducere a organizației să încerce să-l împiedice să candideze pentru funcția de președinte al PSD Brăila.

Deputatul a mai spus că e ceva vreme de când nu mai are acces la informațiile care se transmit membrilor PSD, fiindcă a fost eliminat din toate grupurile de whatsapp pe care comunică între ei colegii săi de partid și că în plus, nu a fost invitat nici la ședința Biroului Politic Județean care a avut loc ieri, în care s-au pus la punct ultimele detalii legate de Conferința Județeană de alegeri a PSD Brăila. Paladi susține că potrivit statutului PSD, el, ca deputat, ar trebui să fie membru de drept în BPJ, iar faptul că nu a fost invitat la acea ședință este o încălcare a statutului.

Contactat telefonic, secretarul general PSD Brăila, Florin Mircea, ne-a declarat: „Domnul Paladi nu cunoaște statutul. Ca deputat, nu face parte din Biroul Politic Județean, ci din Comitetul Politic Județean. Dar dânsul a participat o perioadă la ședințele BPJ ca invitat, fără drept de vot, că așa scrie în statut.

Tot în statut mai scrie și care este procedura de vot, când au loc alegeri interne. Dacă domnul Paladi venea la sediu și mă întreba pe mine sau pe oricare dintre colegi ce trebuie să facă el ca să candideze, primea un răspuns clar, nu era nicio problemă.

Într-adevăr, noi ieri am avut o ședință a Biroului Politic Județean în care am stabilit echipa de lucru pentru Conferința Județeană PSD Brăila și în același timp și procedura de depunere a dosarelor de candidatură, conform statutului. Statutul este pe site, e public, poate fi consultat de oricine. Fiecare membru care este dornic poate să se încrie și poate candida.

Deci nu i-a îngrădit nimeni posibilitatea de a candida și nu o să-i îngrădească nimeni nici lui și nici altui membru PSD această posibilitate. Important este să îndeplinească toate condițiile care sunt trecute în statut.

Alegerile vor avea pe data de 27 ianuarie”.

În ceea ce privește declarația lui Paladi că potrivit statutului, până acum ar fi trebuit să fie afișate listele cu delegații la Conferința Județeană de alegeri, Mircea a spus: „Să fie afișate unde? Listele cu delegați și candidați sunt stabilite pe fiecare organizație locală în parte, în cadrul Adunării Generale. Aceste Adunări Generale au avut loc în fiecare organizație din județ în parte, procedura a început din toamnă, de când președintele partidului a anunțat public că s-a dat drumul procedurii de alegeri în organizațiile din teritoriu. Nu a fost niciun secret pentru nimeni”.

Secretarul general al PSD Brăila a mai precizat că în afara delegaților stabiliți de fiecare organizație în parte, la Conferința Județeană PSD Brăila vor avea acces și invitații: „Acum nu am documentele în față, ca să știu dacă dânsul a fost desemnat ca și delegat, dar dacă nu a fost desemnat ca și delegat, eu cred că va participa ca și invitat”.

Mircea Florin ne-a mai declarat că alegerile se vor desfășura conform statutului, iar presa va avea acces la lucrările Conferinței Județene.