Sediul Jandarmeriei Brăila va intra în reabilitare. Proiectul, în valoare de 6 milioane de lei, vizează eficientizarea energetică a imobilului

Sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila va beneficia de o reabilitare de amploare, ca urmare a faptului că anul trecut instituției amintite i s-a aprobat cererea de finanțare pentru efectuarea lucrărilor necesare în vederea creșterea eficienței energetice a clădirii în care își desfășoară activitatea.

După cum a declarat astăzi într-o conferință de presă col. Constantin Țupu, adjunctul inspectorului șef al Jandarmeriei Brăila, proiectul, în valoare de 6 milioane de lei, va fi finanțat pe PNRR: „Renovarea aceasta aprofundată va duce la o economie de energie primară de peste  60% și va presupune reabilitarea/ modernizarea instalațiilor de încălzire, răcire, ventilare, refacerea hidroizolației. De asemenea, vor fi refăcute finisajele interioare și exterioare.

La momentul acesta așteptăm să încheiem contractul de finanțare și apoi să începem procedura de atribuire, cu licitație și tot ce presupune aceasta”.

Col. Țupu a mai spus că în scenariul optimist, lucrările propriu-zise vor dura circa un an de zile.

Întrebat dacă pe perioada lucrărilor Jandarmeria se va muta în alt spațiu, acesta a declarat că se așteaptă stabilirea firmei care va executa lucrările și apoi se va vedea dacă se poate lucra în așa fel, încât jandarmii să-și poată desfășura în continuare activitatea în sediu sau va fi nevoie de o mutare temporară.

La rândul său, șeful IJJ Brăila, col. Nicolae Iulian Albăceanu, a precizat că deocamdată nu s-a identificat un spațiu în care să se mute Jandarmeria, însă a discutat cu primarul Marian Dragomir și acesta i-a promis că dacă va fi nevoie, va găsi o clădire potrivită, care să fie folosită de IJJ pe perioada renovării sediului propriu. Albăceanu a mai spus că în principiu, se ia în calcul varianta folosirii unui spațiu aflat în proprietatea unei unități de învățământ și care nu mai este utilizat pentru activități educative.