Seful CJ Braila: Avem cele mai rele, cele mai neingrijite drumuri judetene din regiune

10964661_10203482092228660_2067898101_o

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, anunta ca in luna iunie vor avea loc licitatiile pentru atribuirea lucrarilor de reparatii la o serie de drumuri judetene, precum si a celor de deszapezire aferente iernii 2015-2016.  Viorel Mortu a precizat ca suma totala alocata lucrarilor de reparatii drumuri in acest an este de 6 milioane de euro si si-a exprimat speranta ca nu vor fi contestatii care sa intarzie efectuarea propriu-zisa a reparatiilor planificate.

Seful CJ a admis ca reteaua de drumuri judetene a Brailei este cea mai proasta din aceasta zona a tarii: “In aceste zile punem pe SEAP lucrarile de plombare, asfaltare si lucrarile de deszapezire, astfel incat sa incepem din iunie licitatia, ca toata vara sa consumam cele 6 milioane de euro puse la dispozitie pentru modernizarea drumurilor judetene. Daca totul va merge normal si nu se vor contesta firmele intre ele, in aceasta vara vom umbla la calitatea drumurilor judete, cam la 40% dintre acestea si se va lua de jos in sus, adica pornind de la cele mai proaste drumuri, cele mai ”uitate” – si unele sunt uitate de 10-12 ani  si dorim sa le aducem la nivel de buna functionare. La banii pe care ii avem, mai mult de 40% nu se poate imbunatati calitatea drumurilor. Urmeaza ca  anul viitor, daca vom fi sanatosi si vom putea atrage restul de fonduri, sa recuperam ce a mai ramas si in doi ani de zile sa avem sub control drumurile, pentru ca avem in zona cele mai rele, cele mai neingrijite drumuri judetene, fata de judetele din jur. Asa s-a gandit in trecut, sau atat s-a gandit, nu s-au facut investitii speciale in zona aceasta, s-a mers catre altceva. Nu eu am avut sub control zona aceasta pana acum, dar principalul este ca trebuie sa fie repede corijata situatia si eu va asigur ca anul acesta si anul viitor acest lucru se va intampla. O parte anul acesta, prin asfaltari, pietruiri si plombari, o parte anul viitor, pana le vom aduce la o stare de normalitate. Daca si Drumurile Nationale se vor alinia efortului nostru si vor lucra si ei, in mod cert, in doi ani, Braila va avea reteaua de drumuri judetene si nationale bine pusa la punct”.

Precizam ca reteaua de drumuri judetene a Brailei are o lungime totala de 604 km, majoritatea fiind asfaltata in perioada 1974-1980, iar mare parte dintre sosele au durata  de serviciu expirata.