Seful CJ Braila, Viorel Mortu, va fi premiat de Consiliul Municipal pentru rezultate deosebite ca profesor

P1110029

Consiliul Local Municipal Braila a aprobat astazi alocarea unei sume de 16.800 lei, pentru premierea elevilor si cadrelor didactice cu rezultate deosebite la Evaluarea Nationala si Bacalaureat. Premiile se vor acorda in colaborare cu Consiliul Judetean – care a aprobat si el astazi un proiect de hotarare similar – , iar printre profesorii care vor beneficia de premii din banii de la buget se afla si presedintele CJ Braila, Viorel Mortu.

Valoarea premiilor a fost stabilita dupa cum urmeaza: * elevii se premiaza cu cate 1.000 lei pentru fiecare nota de 10 obtinuta la unul dintre cele doua examene amintite * cadrele didactice indrumatoare se premiaza cu cate 1.200 lei pentru fiecare elev ce a obtinut 10 la Evaluarea Nationala  sau Bacalaureat.

Lista “premiantilor” la examenul de capacitate in anul scolar 2014-2015 cuprinde 4 elevi ce vor primi cate 3.000 lei fiecare, precum si 8 cadre didactice (intre care si profesorul Viorel Mortu) care vor primi cate 1.200 lei.

De precizat este ca potrivit deciziei luate de CLM, “intrucat Consiliul Judetean premiaza si elevii si cadrele didactice indrumatoare din mediul rural, municipiul Braila va sustine valoarea integral a premiului pentru eleva Tudor P. Raluca, precum si pentru profesorii indrumatori Mortu Viorel si Giurca Mihaela”. Adevaratul motiv al acestui aranjament financiar a fost, insa, cel mai probabil, faptul ca presedintele CJ Braila a dorit sa evite discutiile privind o eventuala incompatibilitate, daca nu legala, macar  morala, legata de faptul ca CJ, condus de Viorel Mortu, ar fi alocat bani de la buget pentru a-l premia, printre altii, pe profesorul Viorel Mortu.

Pe de alta parte, lista cu “premiantii” la examenul de Bacalaureat cuprinde o singura eleva, Selaru Andreea Laura, care va primi 3.000 lei si 3 cadre didactice indrumatoare, care vor primi cate 1.200 lei.