Șeful ISJ Brăila, Cătălin Canciu, despre Dragomir și Chiriac: „IQ-ul celor doi nu face cât IQ-ul unui om normal. Strigă ca două țațe în Piața Mare”

„IQ-ul celor doi nu face cât IQ-ul unui om normal. Asta e părerea mea. Niște prostii… nu că prostii, niște tâmpenii pur și simplu. Dacă aș fi atât de puternic, încât să influențez Parlamentul României, vă dați seama că n-aș mai sta pe-aici, prin sediul acestui partid, aș fi plimbat așa, pe străzi, de toată lumea, «Uite-l pe Canciu, cât e de puternic!»…” – este comentariul inspectorului școlar general Cătălin Canciu, ca răspuns la acuzațiile lansate recent la adresa sa de președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD) și de primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD).

Mai exact, aceștia îl consideră vinovat pe Canciu de legislația de la nivel național care prevede ca elevi cu medii între 1 și 5 să primească burse de merit și de faptul că asemeni celorlalți inspectori școlari general din țară, a respectat această legislație. De asemenea, îl consideră vinovat de schimbarea legislației legate de premierea elevilor cu rezultate meritorii, dar și de faptul că CJ Brăila n-a reușit să premieze acești elevi, dar ale consilii județene din țară au reușit. În plus, îl acuză pe inspectorul școlar general, „din auzite”, că le cere inspectorilor școlari să racoleze profesori și elevi pentru a se înscrie în PNL.

Canciu este amuzat de faptul că cei doi social-democrați cred că el are atâta putere, încât să influențeze deciziile Parlamentului, cele ale Guvernului și cele ale ministrului Educației: „Este o lege, este o metodologie și toată lumea din această țară, toate școlile o respectă ad literam. Sunt 42 de elevi în Brăila, din ce îmi amintesc, care obțin burse de merit, având medii între 1 și 5. Termenul «de merit» este unul nefericit, ar fi trebuit să se numească bursă socială, bursă de ajutor. Este legislație subsecventă la Legea Educației”.

În ceea ce privește faptul că PNL și Canciu ar fi vinovați că s-a schimbat legislația și CJ Brăila nu mai poate oferi premii elevilor cu rezultate deosebite la învățătură, Canciu a spus: „E o aberație marca Dragomir & Chiriac. Ordonanța 90 a fost cea care a restricționat toate sumele excedentare de la consiliile locale, de la consiliile județene. La Consiliul Local Municipal presupun că Direcția Economică a Primăriei, știind dinaintea publicării Ordonanței textul acesteia, a transferat banii într-un cont de asistență socială, care nu era afectat de această Ordonanță și poate plăti aceste premii. Dar întrebarea este: de ce domnul Chiriac nu poate? Cred că s-au lucrat între ei și Dragomir nu i-a spus lui Chiriac: «Măi, transferă și tu în alt cont, ca în momentul în care apare Ordonanța să poți plăti și tu!». Și a rămas ca un berbec, așa, în aer, motiv pentru care acum aruncă noroi în Canciu, în PNL. Niște prostii, niște tâmpenii! Cum poate Primăria municipiului Brăila să plătească și Consiliul Județean nu?

Dar ar fi putut domnul Chiriac, dacă era un iubitor de școală, ar fi băgat mâna în veniturile proprii și le-ar fi dat copiilor bani, fără să mai facă atâta tam-tam și să strige ca două țațe în Piața Mare”.

Precizăm că Ordonanța la care face referire Cătălin Canciu, cea pentru  care Dragomir și Chiriac îl consideră vinovat pe liberal, a fost dată de Guvernul PSD-PNL condus de Marcel Ciolacu (PSD).