Șeful ISJ Brăila, Cătălin Canciu, despre primarul Dragomir și președintele Chiriac: „Tusea și junghiul! Sunt foarte supărați că am repus în drepturi inspectorii școlari umiliți de fosta șefă a Inspectoratului, cea care acționa doar la comanda lui Vulturel”

Războiul personal între primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD) și inspectorul școlar general al Brăilei, Cătălin Canciu (PNL), continuă, iar șansele unei colaborări instituționale între instituțiile reprezentate de cei doi sunt minime.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Dragomir l-a ironizat pe Canciu, afirmând că acesta vrea să-și bată propriul record  la deplasări în străinătate în cadrul unor proiecte Erasmus, înregistrat în primul mandat și că nici n-a apucat să facă luna de când a fost numit  din nou în fruntea ISJ Brăila și deja a plecat într-o deplasare în Turcia.

În plus, edilul șef l-a acuzat pe Canciu că a făcut numiri politice în funcțiile de inspector școlari, după ce Canciu a repus în funcție o serie de inspectori care fuseseră schimbați de fostul inspector școlar general, Elena Tudor, puțin înainte de finalul mandatului ei.

Astăzi, liberalul a postat pe o rețea de socializare o replică la declarațiile făcute ieri de edilul șef și de președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD) la adresa sa: „Tusea și junghiul în loc să-și prezinte marile realizări administrative și politice din cele două mandate, au pus ieri aceeași placă obosită cu jigniri și reproșuri, ca și când noi, liberalii, stăm în calea fericirii lor.

Primarul Marian Dragomir și cel mai bun președinte CJ din țară, Iulian Chiriac, că despre ei este vorba, sunt foarte preocupați să-mi urmărească activitatea și se arată foarte supărați că am repus în drepturi inspectorii școlari umiliți de fosta șefă a Inspectoratului Școlar, cea care acționa doar la comanda lui vulturel, știutorul de toate.

Domnilor edili, vă înțeleg frustrarea că nu mai aveți omul vostru la butoane, dar nu exagerați cu minciunile, că vă ies pe nas!

Da, am îndreptat o greșeală, pentru că nu poți da afară inspectori cu peste zece ani de activitate, profesioniști respectați de tagma noastră, că așa vreți voi, pesediștilor!

Totodată, constat că sunteți foarte interesați de deplasările mele pe diverse proiecte scrise și câștigate de mine și de echipa mea, în urma unor evaluări europene obiective, preocupări pe care voi nu le cunoașteți, pentru că banii europeni nu pot da cu rest pentru a vă încărca buzunarele. Asta e!

Mai mult de atât, domnule Dragomir, ar trebui să vă fie rușine, dar nu știți ce este acest sentiment, pentru că obrazul vă trădează. De peste un deceniu, anual, bateți drumurile Brusei (numele vechi, istoric al orașului Bursa din Turcia), atât ca primar, cât și ca dregător pesedist, fără niciun rezultat, fără nicio urmă, doar pentru momente suave și de bună dispoziție pe banii contribuabilului brăilean.

Despre dl. Chiriac, n-aș vrea să comentez, pentru că nu am ce; singura constatare pe care am avut-o în campania strângerii de semnături pentru reducerea prețului apei potabile este că brăilenii nu îl cunosc, cei mai mulți îl confundă cu personajul lui Caragiale din «O noapte furtunoasă».

Sincer, nu mai merge, băieți, brăilenii au început să se prindă că sunteți doar niște bufoni care nu vă pricepeți să faceți nimic pentru ei!

Iar despre promovarea mea, ce să vă spun? Continuați tot așa, vorbiți zilnic despre mine, că este important să mă țineți pe prima pagină!”.