Șefa ISJ Brăila, Elena Luminița Tudor: „Nu se pune problema să trecem la cursuri online și nici să ținem elevii în frig în școli, ca să facem economie la cheltuielile cu utilitățile”

În județul Brăila nu se va intra în sistem de școală online, iar elevii nu vor sta în frig în clase, ca să se facă economie la cheltuielile la utilități – sunt asigurările date astăzi de inspectorul școlar general al Brăilei, Elena Luminița Tudor, în cadrul unei conferințe de presă.

În contextul în care unii părinți au auzit fel de fel de zvonuri cu privire la faptul că în perioada următoare s-ar putea trece la cursuri online, Toader a fost întrebată dacă la acest moment se ia în calcul o astfel de variantă la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Brăila.

Șefa ISJ a declarat că sunt doar zvonuri, nimic mai mult. Ea a mai spus că în discuțiile cu reprezentanții Ministerului Educației „nu s-a pus această problemă a intrării în online. Permanent ni s-a spus că există bani, că se vor asigura fondurile”.

În plus, inspectorul școlar general a spus că nu li s-a cerut niciodată ca în această iarnă să se facă economie la căldură prin a se reduce temperatura în sălile de clasă: „Din contră, ni s-a semnalat de la nivel de minister că unii directori, din exces de zel, tind să dea căldură cu program. S-a insistat asupra ideii că nu e firesc să ținem copiii în frig. Condițiile trebuie să fie optime pentru o educație de calitate”.