Șeful ISU Brăila: „În prag de iarnă, coșurile de fum trebuie curățate și reparate. Din ce știu eu, în urmă cu 3 ani mai erau doi coșari în tot județul. Nu știu câți mai sunt acum”

„În pregătirea sezonului rece, coșurile de fum trebuie curățate și reparate, dar au mai rămas foarte puțini coșari în județul Brăila. Din ce știu eu, în urmă cu vreo 3 ani mai erau doi în tot județul. Acum nu mai știu dacă mai sunt cei doi” – este ceea ce a declarat astăzi,  în cadrul unei conferințe de presă, inspectorul șef al ISU „Dunărea” Brăila, col. Cristian Ion.

Acesta a precizat că problema lipsei coșarilor este una veche, dar nu este de competența Inspectoratului pentru Situații de Urgență: „Problema a rămas aceeași. Nu ține de noi, ține de fiecare primărie în parte”.

Dincolo de faptul că și dacă ar mai fi cei doi coșari, ar insuficient pentru nevoile unui întreg județ, col. Ion a spus că o problemă este și faptul că nici nu există nicăieri o bază de date pe această temă, astfel încât cei interesați să o poată accesa și să poată găsi un astfel de meseriaș. El a precizat însă că  ISU „Dunărea”  poate încerca să afle informații pe această temă de la primăriile din județ și în măsura în care va obține aceste date, le va da publicității, astfel încât brăilenii interesați să știe unde pot găsi un coșar.