Șeful Jandarmeriei Brăila, col. Albăceanu: „Din informațiile pe care le am, deja ni s-a aprobat înființarea unei grupe operative de jandarmi la Măxineni”

„Unde aș mai vedea necesară înființarea unor grupe operative de jandarmi, ca să acoperim și mai eficient județul Brăila? În Balta Mare a Brăilei și Stăncuța” – este răspunsul dat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, col. Nicolae Iulian Albăceanu.

La acest moment, în afară de municipiul Brăila,  Jandarmeria Brăila are posturi în orașele Ianca și Însurăței, precum și comuna Movila Miresii și s-au făcut deja demersurile necesare pentru înființarea unei noi grupe operative în comuna Măxineni.

Col. Albăceanu a precizat: „Totul s-a făcut la solicitarea cetățenilor, prin primarul lor. Din informațiile pe care le am, deja ni s-a aprobat, urmează să înființăm și acea grupă operativă la Măxineni.

Din punctul nostru de vedere, încercăm să acoperim întreg județul, pentru a avea timpi de reacție cât mai rapizi la solicitări, iar prezența noastră în comunități să descurajeze eventuale elemente criminogene”.

Având în vedere că toate grupele operative din afara municipiului au fost înființate ca urmare a solicității cetățenilor, prin intermediul primarilor lor,  am întrebat conducerea Jandarmeriei locale de ce s-a desființat grupa operativă din comuna Bărăganu, de care primarul de la acea vreme era foarte mulțumit.

Colonel Nicolae Gabriel Paraschiv, prim-adjunct al inspectorului șef și Șef al Statului Major, a declarat că nu a fost vorba despre faptul că cetățenii din zonă nu ar fi fost mulțumiți de activitatea jandarmilor, ci de modificarea legislației și de considerente financiare, decizia fiind luată la nivel central, nu la nivel local. Atunci au fost desființate atât grupa operativă de la Bărăganul, cât și cea de la Movila Miresii. Ulterior, grupa de jandarmi de la Movila Miresii a fost reînființată.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns