Senatorul Boboc va vota proiectul sustinerii de catre stat a programului “Scoala dupa scoala”

b5

Parlamentarul brailean Catalin Boboc (PNL) va vota proiectul de lege ce va intra in discutia Senatului la inceputul acestui an, cu privire la sustinerea de catre stat a programului “Scoala dupa scoala” pentru elevii de pana in clasa a IV-a. Mai concret, este vorba despre acordarea unor tichete in valoare de 200 lei lunar/elev, la cererea scrisa a parintilor sau reprezentantilor legali ai copiilor, tichete ce ar urma sa fie folosite pentru a acoperi costurile programelor after school organizate de scoli sau diverse organizatii non-guvernamentale.

Senatorul Boboc apreciaza ca proiectul este unul care merita sa fie sustinut: “Este  foarte important, pentru ca foarte multe familii de tineri vor sa munceasca, vor sa desfasoare o activitate si sa castige niste bani, dar de multe ori au o problema cu copiii, fiindca acestia sunt lasati nesupravegheati, sau nu sunt suficient de bine supravegheati si in acest context, un astfel de proiect de lege cred ca este foarte util.

Daca va fi aprobat in Parlament, acesta va putea fi aplicat de la inceputul anului scolar 2016-2017. Va dura un pic procedura parlamentara, probabil prin luna aprilie ar putea sa iasa din Parlament si incepand din toamna acestui an ar putea sa se aplice. Sigur, aici va tine si de primarii, pentru ca acestea vor fi nevoite sa se implice, trebuie sa puna la dispozitii niste spatii pentru organizarea activitatilor din programul <<Scoala dupa scoala>>, sa se implice in construirea unor spatii noi sau amenajarea unora deja existente, dar daca se vor pune pe treaba serios, o pot face pana in toamna fara probleme”.