SENATORUL ION ROTARU: AȘA-ZISUL „PROGRAM DE GUVERNARE” AL PNL = NIMIC PENTRU OAMENI ȘI ECONOMIE, DOAR AUSTERITATE PUTERNICĂ

Președintele PSD Brăila, Ion Rotaru, consideră că „PNL vine în fața oamenilor cu minciuni grosolane și  populisme gogonate crezând că-i  poate amăgi, că le poate deturna atenția de la dezastrul pe care l-au provocat și că le poate lua voturile necesare menținerii la putere pentru propriul interes și beneficiu al găștii «Dreptei Unite»- mufată la banii publici”.

Rotaru, care candidează pentru un nou mandat la alegerile din 6 decembrie, afirmă într-un comunicat dat publicității că „în așa-zisul program de guvernare al PNL, în afară de promisiuni, nu există nici un plan de măsuri pentru combaterea pandemiei, pentru creșterea capacităților la ATI, în condițiile în care sistemul medical e sufocat, nicio măsură privind suplimentarea numărului de medici la ATI, nicio măsură privind bolnavii cronici ale căror afecțiuni se agravează și care nu mai au acces la îngrijire.

Lipsesc măsurile concrete pentru revenirea economică. Nici pentru sectoarele cele mai afectate de pandemie, Horeca, Transporturi, Agricultură nu se regăsesc astfel de măsuri concrete.

Promovarea iluziei fondurilor europene este infirmată de realitatea absorbției banilor europeni, care este extrem de lentă; ba mai mult, Guvernul Orban, la rectificare, a tăiat masiv (2,8 miliarde de lei) din cofinanțarea proiectelor europene, existând mari restanțe și la plata facturilor PNDL 1 și 2. Aceasta în condițiile în care România s-a împrumutat în 11 luni peste 120 miliarde de lei, la dobânzi astronomice, iar banii nu se regăsesc nici în investiții, nici în sănătate, în educație sau în alocații ori în pensii.

Banii nu se regăsesc nici la agricultori, care au traversat o perioadă extrem de grea generată de seceta excesivă, Guvernul PNL făcând doar promisiuni de sprijin neonorate. Până la această dată subvenția la motorină nu a fost acordată decât pentru trimestrul I și suntem aproape de decembrie; la despăgubirile pentru culturile păioase mai sunt de acordat peste 20% din sumele promise; pentru porumb și floarea soarelui nu există nici un leu alocat sau acordat, iar subvențiile pe suprafață au mari întârzieri.

Așa cum estimează Comisia Europeană, împrumuturile galopante făcute de iresponsabilul ministru de Finanțe Câțu vor duce datoria guvernamentală la peste 60% din PIB, față de 43,5% lăsată de guvernarea PSD, îndatorând pe termen lung mai multe generații de români.

Este evident că nu se publică datele reale privind datoria publică, deci va continua guvernarea pe datorie, ascunzându-se cifrele privind deficitul bugetar și afirmându-se asumarea consolidării fiscale, dar nu prin creșterea colectării și sprijinirea mediului de afaceri, ci prin tăieri de venituri prin creșteri de taxe și impozite.

Suplimentar, PNL promite că TAIE PENSIILE, fiindcă despre asta este vorba atunci când anulezi majorarea cu 40% a punctului de pensie prevăzută prin lege, care trebuia aplicată de la 1 septembrie anul acesta, urmând ca majorarea să se realizeze abia în 2024, deci peste 4 ani.

În plus, la peste 1,2 milioane de bugetari le vor fi înghețate salariile, dacă nu cumva vor fi tăiate cu 20%, așa cum a propus economistul șef al Băncii Naționale a României.

Celor peste 3,5 milioane de copii NU LI SE DUBLEAZĂ ALOCAȚIILE, guvernul amânând această măsură cu un an și jumătate (încălcând încă o dată legea de dublare a acestora, care trebuia aplicată încă din iunie 2020).

Accesul la educație este în continuare ignorat total de Guvernul PNL și amânat cu doi ani, nealocându-se fondurile necesare celor peste 1 milion de copii, care nu au internet, ori calculatoare sau tablete.

Aceasta este adevărata dimensiune a dezastruoasei guvernări PNL, care a prezentat un așa-zis program de guvernare care, de fapt, este doar o înșiruire de cifre și de promisiuni, o gogoașă electorală fără sustenabilitate, fără surse și resurse.

În contrapartidă, PSD propune un Program de Guvernare bazat pe soluții concrete, care pot scoate țara din criza sanitară și economică, generând relansarea tuturor sectoarelor de activitate, locuri de muncă și un trai mai bun pentru toate categoriile sociale.

Pe 6 decembrie brăilenii sunt chemați la vot și vor avea de ales între promisiunile și austeritatea așa-zisului program de guvernare al PNL și programul de guvernare al PSD bazat pe realism și soluții concrete, care va genera pentru fiecare român SIGURANȚA unui trai mai bun.

Votați PSD- MEREU APROAPE DE OAMENI!”.