Senatorul Rotaru, cu referire la salariile mici ale angajaților primăriilor de comună: „S-au produs o serie întregă de disfuncționalități pe partea de salarizare. Este o discrepanță majoră între salarii”

Senatorul Ion Rotaru (PSD) declară că solicitările primarilor brăileni în sensul schimbării anumitor legi sunt justificate și corecte, însă nu întotdeauna se pot opera aceste modificări legislative, dat fiind că țara noastră trebuie să respecte anumite reglementări europene.

Rotaru a făcut acest comentariu într-o recentă întâlnire a primarilor comunelor brăilene cu parlamentarii locali, în care edilii au prezentat problemele cu care se confruntă ca urmare a unor acte legislative care nu sunt adaptate la realitate sau sunt prea restrictive: „Atenție, suntem țară membră a UE, avem o serie întreagă de reglementări bazate pe directive europene pe care noi trebuie să le punem în practică și avem o serie întregă de constângeri. Aici trebuie să vedem cât de bine putem să gestionăm lucrurile, în așa fel încât, prin acord fin, să respectăm și reglementările europene și să putem și să modificăm ceea ce dvs ridicați pe bună dreptate și corect, probleme cu care vă întâlniți și pe care trebuie să le rezolvați.  Să n-aveți cumva senzația că nu ne-am dori să facem lucrul ăsta!”.

Senatorul le-a cerut organizatorilor, cei din Asociația Comunelor din România – filiala Brăila, să întocmească un document în care să precizeze clar cum văd ei rezolvarea problemelor din punct de vedere legislativ, pentru ca parlamentarii să poată susține acele soluții.

În ceea ce privește solicitările primarilor de majorare a salariilor funcționarilor din primării, Ion Rotaru a comentat: „Din păcate, am avut Legea salarizării 153, care era o lege ce spunea din titlu «salarizare unitară», dar nu s-a întâmplat acest lucru până la capăt, s-au produs o serie întregă de disfuncționalități. Am mai reparat în ultima vreme o serie dintre aceste aspecte și putem s-o facem în continuare, pentru că este o discrepanță majoră între salarii”.