Senatorul Rotaru, după ce primarii brăileni s-au plâns că legea îi împiedică să rezolve problema câinilor comunitari: „Din păcate, aceste ONG-uri au reușit să impună o serie întreagă de constrângeri peste care nu prea poți să treci. Aici este marea piedică”

Senatorul Ion Rotaru (PSD) afirmă că legislația care reglementează gestionarea câinilor comunitari poate fi îmbunătățită și s-a arătat dispus să susțină un astfel de demers, în condițiile în care primarii din județul Brăila spun că actuala lege mai mult îi împiedică să rezolve problema maidanezilor, decât îi ajută.

Social-democratul a făcut această declarație în cadrul unei întâlniri care a avut loc azi între primarii comunelor din județ, parlamentari și președintele CJ Brăila, la inițiativa Asociației Comunelor din Brăila.

În acest cadru mai mulți primari s-au plâns de faptul că legislația actuală le interzice să ducă patrupedele adunate pe raza județului Brăila la un adăpost de câini dintr-un alt județ, iar în condițiile în care adăposturile din Brăila sunt deja pline, ei nu mai au cum să strângă câinii de pe străzi. Primarii au mai spus că situația este de-a dreptul paradoxală, fiindcă faptul că respectă această prevedere a legii privind gestionarea câinilor comunitari îi face pasibili de amendă, pentru că nu adună maidanezii de pe străzi, iar în plus, cetățenii sunt foarte nemulțumiți și le reproșează că nu rezolvă această problemă.

Senatorul Rotaru a mai afirmat că există niște constrângeri de care trebuie ținut cont: „Din păcate, pe mapamond și în UE, aceste ONG-uri – o minoritate, dacă e s-o luăm așa, au rolul lor, benefic de foarte multe ori intervin în situații dificile, le gestionează, au o contribuție majoră uneori pe o anumită problematică, dar eu cred că pe această zonă au reușit să impună începând de la reglementările UE și până la legislația națională o serie întreagă de constrângeri peste care nu prea poți să treci. Aici este marea piedică.

Al doilea aspect este cel care ține blocajul pe care-l generează faptul că cineva a făcut o sesizare la instanță și aici s-a închis tot.

Asta este o problemă foarte greu de gestionat și de găsit o soluție și trebuie să o găsim, până la urmă, pentru că de aici vin o serie întreagă de neajunsuri care se repercutează asupra dvs, primarii și oameni au impresia că nu vreți să le rezolvați problemele, că nu aveți dorința să le rezolvați”.