Serviciul care se ocupă de întreținerea drumurilor județene din Brăila are de azi un sediu nou, la Ianca

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, anunță începând de astăzi, Serviciul Lucrări Întreținere din cadrul Consiliului Județean are un sediu nou, în Ianca.

Șeful județului precizează într-un comunicat dat publicității că s-a stabilit centrul de comandă al acestui serviciu la Ianca fiindcă orașul amintit este zona centrală a rețelei de drumuri județene: „Astfel, se va interveni rapid pentru tot ceea ce înseamnă întreținerea comună a drumurilor administrate de Consiliul Județean, plombare, marcare, colmatarea fisurilor și crăpăturilor, curățarea acostamentelor, cosirea vegetației, etc.

Suntem pregătiți cu proiecte de infrastructură pentru încă 2 drumuri județene care necesită modernizare urgentă, iar dacă aceste proiecte vor fi aprobate spre finanțare, județul Brăila nu va mai avea niciun kilometru de drum cu piatră sau neasfaltat. Avem în administrare 605 km de drum și am reușit să modernizăm aproape în totalitate infrastructura rutieră județeană cu bani din fonduri europene, bani guvernamentali, dar și din surse proprii.

Serviciul Lucrări și Întreținere are 15 angajați și are în dotare 6 autoutilitare, tractor, buldoexcavator, compactor, mașină de marcaj, utilaje necesare pentru ca activitatea să se desfășoare în condiții optime.

Sediul de la Ianca are 5000 mp, teren pus la dispoziție de Primăria Ianca și o suprafață construită de aproximativ 900 mp, garaje unde pot fi reparate simultan 6 utilaje, ateliere și spații de depozitare, birouri, etc”.

(sursă foto – facebook Francisk Iulian Chiriac)