Sesiuni gratuite de instruire in tehnica povestilor digitale, la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila

668

Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila organizeaza in perioada ianuarie – aprilie 2016 sesiuni gratuite de instruire in tehnica povestilor digitale, desfasurate saptamanal. Cursul Digital Storytelling se desfasoara in cadrul Proiectului „Agora Culturala @ Biblioteca Ta” implementat de Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania, in parteneriat cu Jazzmontor AS Norvegia, Asociatia Culturala “Replika” si Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila.

Participantii vor avea posibilitatea sa creeze propria poveste pe baza de testimoniale, video sau fotografii despre valori culturale, viata, profesie, hobby sau experiente relevante. Proiectul isi propune sa identifice si sa puna in valoare specificul cultural al minoritatilor etnice din Braila si reprezinta o modalitate inovatoare de a constientiza publicul in legatura cu valoarea memoriei colective. De asemenea, incurajeaza participarea publicului larg si a minoritatilor etnice la viata culturala, intr-un mod creativ.

Organizatorii mentioneaza si o serie de beneficii pe care le vor avea participantii la aceste sesiuni: *Expertiza internationala; *Networking de calitate; *Acces la tehnologie; *Inovatie; *Creativitate; *Propria poveste digitala; *Expunere si vizibilitate prin intermediul proiectului.