Silviu Radu: La Simona Draghincescu, prima data nu se pune?

SILVIU-RADU-1024x576

*este intrebarea, evident, retorica, pe care o pune fostul membru PDL Silviu Radu

 

Consilierul judetean (recent exclus din PDL) Silviu Radu urmareste amuzat declaratiile feciorelnice ale consilierului municipal (recent primit in PDL) Simona Draghincescu.  Radu, care ani de zile a fost secretar general al PDL Braila si, in aceasta calitate, stia totul despre adeziuni si demisii in partid, este uimit sa afle ca Draghincescu este considerata de liderul actual al organizatiei drept o proaspata achizitie de forta, “reprezentativa” pentru democrat-liberalismul brailean, in conditiile in care aceasta a mai fost in trecutul nu prea indepartat o membra reprezentativa a PDL, dupa care i-a trecut. Sau nu. Fiindca din stiinta lui Radu, nu a existat o demisie scrisa, oficiala, din PDL, a Simonei Draghincescu. Deci este posibil sa fi fost un gen de „adio (pentru public), dar raman cu tine ( intre noi fie vorba)”.

“Vad ca PDL-ul de la Braila si-a gasit candidatul-minune la europarlamentare, care e de dreapta. In anul 2008, cand candida la Primarie, in turul I, Simona Draghincescu era tot de dreapta, apoi, in turul II, era de stanga, ca a sustinut primar PSD; apoi, in 2010, a dorit sa candideze in interiorul PDL, unde era membru, pentru functiile de primvicepresedinte, vicepresedinte si secretar executiv, a candidat pe toate functiile posibile, iar acum vad, din declaratii, ca <<de cateva zile>> a devenit membra PDL. Ce supriza pentru mine! In cazul ei, se potrivesc  versurile acelui cantec: “Cand pe stanga, cand pe dreapta, uite-asa se joaca fata!>>.

In anul 2010, ca sa candidezi in interiorul partidului pentru niste functii de conducere, trebuia sa fii membru cu cel putin sase luni vechime. In plus, eu nu am vazut niciodata, cat am fost secretar general al organizatiei, o demisie din PDL, scrisa, a Simonei Draghincescu. Nu mai sunt secretar general al organizatiei PDL Braila de circa un an de zile, dar daca in acest ultim an si-a dat demisia si tot in acest ultim an s-a inscris din nou, inseamna ca este un salt important pentru ea… “, a spus Radu.

L-am intrebat pe acesta cum ar fi putut sa candideze Simona Draghincescu la Consiliul Local Municipal, ca si consilier independent, in 2012, daca nu si-a dat demisia din PDL. “Pai atunci, in 2012, probabil ca neplatindu-si cotizatia atat de mult la partid, a fost radiata din scripte. Dar demisia propriu-zisa, scrisa, inregistrata de ea la partid, din cate stiu eu, nu exista.

Ea a fost membru in PD pe vremea familiei Vasioiu, a plecat din partid, dupa care, dupa ceva timp, a fost membru si in PDL, pe vremea lui Viorel Balcan. Acum, pe vremea lui Nazare, iar e membru… Probabil ca din 2 in 2 ani e in PDL, si de fiecare data e ca si cum n-a fost niciodata. Prima oara nu se pune,  a doua oara poate nu de dam seama si a treia oara, intr-adevar, convinge brailenii ca este pentru prima oara in acest partid…”, a comentat Radu.