SIMIONESCU: ACUM, PUTEREA IN PRIMARIE ESTE A LUI DRAGOMIR. EL ARE DREPT DE SEMNATURA

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), a declarat astazi ca prefera “sa-l lase in lumea lui” pe deputatul Dorin Silviu Petrea (PRU) si ca nu vrea sa faca niciun comentariu in legatura cu opinia acestuia, cum ca adevaratul primar al municipiului ar fi in continuare Aurel Simionescu. In orice caz, Dragomir crede ca la momentul la care Petrea “se va trezi la realitate”, se vor termina alegerile parlamentare.

Legat de faptul ca deputatul PRU este nemultumit ca de 3 saptamani n-a reusit sa aiba o discutie cu primarul, Aurel Simionescu – ce este acum consilier personal al edilului sef – a intrebat de ce Petrea n-a venit la el, in cazul in care considera ca inca este adevaratul sef al Municipalitatii: “Ca sa vedeti unde e prostia… Daca tot are impresia asta, de ce n-a ajuns la mine?”. Simionescu a opinat ca Dorin Petrea “traieste intr-o alta lume” si a precizat ca atat deputatul PRU, cat si ceilalti braileni care cred ca el conduce in continuare Primaria, au o impresie gresita: “Eu am o anumita formula de a fi, ca om. In momentul in care am cedat ceva, am cedat cu totul si cu totul, cu chei si cu toata povestea, am inchis un capitol. Cat va fi nevoie de mine, o saptamana, o luna inca de acum acolo, va fi nevoie. Cand nu va mai fi nevoie, nu va mai fi nevoie. Fiecare trebuie sa-si asume o anumita pozitie. Daca voiam sa mi-o asum pe aceea, mi-o asumam pe o candidatura oarecare”.

Fostul primar a mai spus ca acum, puterea in Primarie o are Marian Dragomir, pentru ca “puterea consta in semnatura care angajeaza persoana respectiva”.

La randul sau, presedintele PSD Braila, Ion Rotaru  a comentat ca dincolo de faptul ca primarul Brailei, este, din toate punctele de vedere, Marian Dragomir, nu e rau ca acesta sa fie sprijinit de colegii sai de partid care au experienta in administratie: “Eu cred ca o echipa a PSD, care lucreaza si pe zona de administratie si pe zona politica, ar trebui sa fie apreciata ca atare si nu speculata cu tot felul de lucruri. Sigur, se poate genera o asemenea opinie, sau asemenea senzatie (aceea ca persoana care conduce cu adevarat Primaria este in continuare Simionescu – n.r.); eu zic ca este falsa. Atat timp cat domnul primar isi face atributiile si le duce la bun sfarsit, – sprijinit, evident, intr-o oarecare masura, de domnul Simionescu, ce are are aceasta experienta si continuitate din punct de vedere al lucrurilor care s-au intamplat pana la preluarea functiei de primar -, cred ca nu e niciun fel de problema.

Noi putem maine sa spunem <<domnul Simionescu nu mai este consilier”; ce castiga Braila, sau ce castigam noi, ca organizatie, ca echipa? Cred ca e o greseala de abordare si o speculatie ieftina”.