SIMIONESCU: APA DE PLOAIE TREBUIE EPURATA, PENTRU CA ARE MULTE REZIDUURI, IAR UNELE DINTRE ELE SUNT FOARTE TOXICE

Presedintele executiv al PSD Braila, Aurel Simionescu, considera ca atunci cand taxa pe apa de ploaie este speculata politic, se poate spune si se poate cere orice, insa daca se discuta strict din punct de vedere tehnic si financiar, “corect si cinstit”, concluzia oricarei analize este ca aceasta trebuie platita.

Simionescu nu crede ca stau in picioare comentariile liberalilor – care cer eliminarea taxei amintite -, privind faptul ca apa de ploaie spala conductele CUP, deci compania ar trebui sa fie multumita ca scapa de o cheltuiala in plus, nu sa oblige oamenii sa plateasca pentru apa respectiva. In plus, liderul PSD nu este de acord nici cu opinia liberalilor ca apa de ploaie este curata si nu mai trebuie epurata, ci ar trebui colectata intr-o retea separata si deversata direct in Dunare.

Aurel Simionescu spune ca analizele facute indica faptul ca apa de ploaie colectata de pe strazile orasului este plina de reziduuri: “Eu va mai pun o intrebare: Braila are 78 km patrati, ca si suprafata. Daca a plouat in octombrie, cand a fost ploaia multa, 50 l/mp, inmultind cu suprafata, fac 4 milioane mc de apa. Daca un sfert din asta s-a dus in canalizare, spuneti-mi si mie cine plateste toata procedura respectiva, ca apa aia ajunge in Statia de epurare, de acolo se duce inapoi in Dunare, sunt costuri! Deci a ne duce pe zero ca taxa pe apa pluviala, tehnic vorbind si din punct de vedere financiar, este imposibil. Este un serviciu care se plateste.

Iar faptul ca apa de ploaie spala conductele si ar trebui sa plateasca CUP Dunarea cetateanului apa de ploaie care spala conductele… Eu va rog sa vedeti ca daca facem o analiza a apei de ploaie – nu aia care ploua si o adunam noi in diverse vase, ci apa care a cazut pe strada -, o sa vedeti ca aceasta are foarte multe reziduuri si unele dintre ele chiar foarte toxice, de la toate masinile care circula si tot fumul care, intr-un fel sau altul, cade.

Deci politic putem discuta orice – poate si altii, daca ar fi fost in opozitie, ar fi spus astfel de lucruri -, dar tehnic, noi trebuie sa le spunem oamenilor corect, cinstit despre ce este vorba: este vorba despre un serviciu care trebuie platit”.