SIMIONESCU: BRAILENII SA SE MAI UITE SI CE AU SEMNAT IN CONTRACTELE DE FURNIZARE A SERVICIULUI DE APA SI CANALIZARE!

Presedintele executiv al PSD Braila, Aurel Simionescu,  sustine ca e evident ca oamenii nu vor sa plateasca taxe si impozite, deci orice campanie de strangere de semnaturi pe aceasta tema este din start un succes, insa problema este daca poate functiona statul – respectiv autoritatile centrale si locale – fara taxe si impozite. Simionescu le propune celor care vor sa se renunte la taxe sa stranga semnaturi si pentru a se renunta la plata energiei electrice, a gazului metan, benzinei si “toate cele pe care le platim noi, ca apa este tot un serviciu, ca si serviciul de electricitate, ca si serviciul de gaze, salubritate”. Liderul PSD face aluzie, cu aceste comentarii, la petitiile initiate de liberalii braileni, pentru reducerea taxei de salubritate si eliminarii taxei pe apa de ploaie.

Simionescu a mai declarat ca a rugat conducerea CUP Dunarea sa dea publicitatii un comunicat de presa in care sa prezinte si “standardul respectiv, ca sa vedem cu cifre despre ce este vorba, ca noi vorbim asa, in mare. Exista un standard in care ni se dau acei coeficienti de scurgere. Judetul Braila, prin ADI Dunarea, a luat minimum din acei coeficienti. Mai mult, urmare a unor discutii nu foarte usoare cu cei de la CUP Dunarea, suntem sub acel minim pe care ni-l da standardul. Si nu ne putem duce asa, unde ne trece noua prin cap.

In al doilea rand, la nivelul CUP Dunarea si ADI Dunarea, in decurs de 2 sau de 3 ani am redus de 2 ori  acest coeficient, tocmai pentru a diminua costul respectiv pe apa de ploaie.

Eu le mai spun concetatenilor nostri sa se mai uite putin si ce au semnat in contractele de furnizare a serviciului de apa si canal, pentru ca acolo este scris ce se intampla, asa cum se prevede in orice contract. Pentru ca supararea care apare este urmare a necunoasterii unor lucruri.

Ceea ce trebuie sa facem – si tine de un ordin al ANRSC, deci nu de lege – este faptul ca urmare tot a unor presiuni de tipul acesta, am trecut de la acea medie anuala, la facturarea lunara; dar nu se factureaza luna aceea – deci noi in luna septembrie am platit luna iulie si omul a uitat ca in luna iulie a plouat sau cat a plouat”.