Simionescu, catre Paun: Functiile astea nu sunt in buzunarul cuiva si “Ia de la mine o functie!”

P1080550

Primvicepresedintele PSD Braila, Aurel Simionescu, il anunta pe colegul sau de alianta, liderul PLR Dan Paun, ca posturile de conducere din deconcentrate nu se mai impart exclusiv pe criterii politice de ani de zile si ca atare, social-democratii nu ii pot da atat de usor pe cat crede functiile pe care le-a cerut pentru colegii sai de partid. Simionescu raspunde in acest fel comentariilor facute de Paun, care era nemultumit ca nu s-au dat PLR Braila niste functii de conducere care acum sunt ocupate de liberali si isi explica acest lucru prin faptul ca USL traieste inca la Braila.

“Eu nu am acceptat niciodata ideea impartirii functior. Asta este, din punctul meu de vedere, o mare greseala, care mai devreme sau mai tarziu se intoarce impotriva noastra. Ma refer la functiile executive, functii de administratie. Trebuie sa avem niste oameni care sunt capabili, care au pregatirea necesara, care au experienta necesara, expertiza necesara ca sa faca treaba. Altfel, daca eu am sa pun la o directie oarecare pe cineva doar pentru ca este membrul meu de partid, atunci lucrurile nu sunt in regula. Daca membrul meu de partid este bun, este capabil, are experienta, atunci este cu totul altceva si vedem care sunt procedurile prin care le poate ocupa acel post. Dar daca ne luptam cu posturile asa… astazi sunt eu, maine este celalalt si le tot schimbam asa, atunci cu certitudine activitatea in respectiva directie nu va merge.

Si functiile astea nu se dau asa, sunt in buzunarul cuiva si <<Ia de la mine o functie!>> , eu cred ca venim cu niste mentalitati de acum vre 10 ani, cand lucrurile astea  se mai puteau intampla. Oamenii astia au dat concurs pe postul respectiv, au un contract de management eventual cu ministerul de care tin – deci nu sunt date de la nivel local, se duc la nivel ministerial – si in momentul in care ele ar putea deveni disponibile, discutam despre persoanele care le pot ocupa”, a spus Simionescu.