Simionescu: Ce conteaza cu ce viteza te loveste trenul, atunci cand te loveste?

P1060946

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, nu crede ca solutia propusa de consilierul local Dan Paun, de impunere a unei restrictii de viteza  a trenurilor in zona Lacu Dulce ii va opri pe cei care au de gand sa-si puna capat zilelor sa faca acest lucru.

Paun s-a declarat ingrijorat de faptul ca trecerea la nivel cu calea ferata din Lacu Dulce a devenit o adevarata atractie pentru sinucigasii din Braila si a cerut Primariei sa ia masuri pentru prevenirea unor astfel de tragedii petrecute sub ochii trecatorilor, dintre care unii sunt copii. De asemenea, Paun a sugerat primarului sa discute cu conducerea Regionalei CFR si sa ceara acesteia impunerea  unei restrictii de viteza pentru trenurile care trec prin zona, insa edilul-sef spune ca daca este sa fii lovit de tren, rezultatul este acelasi, indiferent daca garnitura circula cu 70 de km/h, sau cu 30km/h.

Primarul declarase in urma cu cateva luni ca va instala in zona difuzoare, prin care politistii locali de la dispeceratul de monitorizare stradala care observau ceva suspect sa avertizeze persoana in cauza si sa-i ceara sa se indeparteze de calea ferata, insa acum a renuntat la aceasta idee.

Nici varianta cu instalarea unor garduri in zona nu i se pare cine stie ce, fiindca, spune Simionescu, cei care au asemenea ganduri negre pot sa mearga cateva sute de metri mai departe de bariera si oricum se arunca in fata trenului. Pana una-alta, primarul se gandeste ca cel putin o perioada, in preajma Sarbatorilor Pascale, sa ceara patrulelor de la politia locala sa treaca mai des prin zona.