Simionescu: Consilierii judeteni PSD nu pot decat sa aprobe revenirea dr. Andreicut la conducerea Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap

P1070525

Presedintele executiv PSD Braila, Aurel Simionescu, admite ca revenirea dr. Cristinel Andreicut, cercetata pentru luare de mita in forma continuata, in fruntea Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, este discutabila din punct de vedere moral, insa sustine ca alesii judeteni PSD nu vor putea sa se impotriveasca prin votul lor acestui lucru, pentru ca din punct de vedere legal, nu exista niciun impediment. Simionescu a declarat astazi ca uneori, consilierii judeteni sunt pusi in situatii complicate, ca aceasta, si ca legea ar trebui modificata, fiindca daca o persoana a castigat legal postul de director, prin concurs, Consiliul Judetean sau Consiliul Municipal nu mai au ce sa aprobe, ci cel mult pot sa ia act de aceasta realitate: “Nu au ce face, din punctul meu de vedere, consilierii PSD, pentru ca este un concurs. Noi ii punem pe consilieri in situatia de a ridica mana; nu numai in acest caz, si cand e vorba de directorul de la teatru, de exemplu, post castigat prin concurs.  Da, Consiliul Local Municipal aproba procedura, aproba comisia de concurs, comisia face concursul, iese unul castigator si-l duc in Consiliul Local sa-l <<aprob>>. Ce sa-i fac in CLM, de ce sa-l aprobe CLM? Eu cred ca cel mai corect ar fi ca legea sa prevada ca CJ sau CLM sa <<ia act>>, nu sa <<aprobe>>. Deci a fost concursul, cineva a castigat, am inteles ca trebuie sa luam act de rezultatul concursului, pentru ca este o institutie pe care o coordonam si trebuie sa stim si noi ce despre ce este vorba acolo, dar de aici, pana la << a aproba>>…  Ce sa aprobe?! Ati vazut, ea a dat concurs, s-a cerut aviz la toate institutiile…”.

L-am intrebat pe Simionescu daca nu exista si varianta ca alesii judeteni, considerand ca nu este morala o asemenea revenire in functie, sa se abtina la vot, caz in care proiectul de hotarare privind revenirea dr. Andreicut in functie nu va fi aprobat. Liderul PSD apreciaza insa ca aceasta ar fi o optiune care ar putea crea probleme: “Sigur ca domnii consilieri pot avea orice atitudine, numai ca daca procedural nu trece hotararea respectiva, doamna in cauza poate da in judecata CJ, pentru ca este vorba de un concurs pe care l-a castigat si are toate avizele de la toate institutiile. Sunt de acord ca persoana nu trebuia sa se inscrie la concurs, moral discutand, dar avand in vedere ca s-a inscris si avand toate avizele respective… Legea i-a dat dreptul persoanei respective sa candideze, iar  consilierul trebuie sa aplice legea… Legea este una si comportamentul nostru si moralitatea este altceva; ce sa faci?”.

Amintim ca dr. Cristinel Andreicut, in calitatea sa de angajata a Serviciului de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Braila, este cercetata de procurorii DNA pentru luare de mita in forma continuata, acuzata fiind ca ar fi luat bani in scopul indeplinirii atributiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinica si pentru analizarea documentelor medicale, in vederea obtinerii pensiei de handicap. In ultimele  sase luni, doctorita Andreicut, care a fost si presedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor  Adulte cu Handicap, a fost arestata la domiciliu, a ajuns dupa gratii, a fost eliberata sub control judiciar si mai nou, a castigat concursul pentru functia de presedinte al Comisiei amintite, urmand sa revina in post, odata ce Consiliul Judetean aproba acest lucru.