Simionescu: Daca CJ nu va aloca bani fotbalului, probabil ca CF Braila se va desfiinta

stadion2

Primarul Brailei,  Aurel Simionescu, a declarat astazi ca in ceea ce priveste Municipalitatea, aceasta a sprijinit clubul sportiv CF Braila cu fonduri, asa cum s-a promis. Simionescu a precizat insa ca Primaria nu poate sustine, de una singura, nevoile financiare ale CF Braila si ca daca nu se alatura si Consiliul Judetean acestui demers de a aloca bani publici fotbalului, atunci temerile cele mai negre ale conducerii clubului, acelea legate de posibila desfiintare, se vor confirma: “Dupa cum stiti, Consiliul Local Municipal are o hotarare, i-am sprijinit, dar acolo unde s-a putut sa-i sprijinim – deci pentru partea de copii si juniori. Am discutat de mai multe ori si la Consiliul Judetean, exista o reticenta si pana la urma, este o decizie a CJ in legatura cu a sprijini sau a nu sprijini acest sport. Cred ca este necesar un demers din partea domnilor consilieri, sa puna in dezbaterea Consiliului Judetean si aceasta problema, finantarea fotbalului, si daca se hotaraste asta, bine, daca nu, nu… Eu le-am spus celor de la club sa vina cu un scenariu, cu varianta 1, varaianta 2, varianta 3, pentru ca daca ne angrenam la o chestiune, o facem impreuna, noi, autoritatile; nu se poate angrena numai Municipalitatea in povestea asta. Noi am dat in lucru sa incepem un proiect pentru reabilitarea stadionului, pentru ca acesta trebuie sa capete o alta forma. Nu s-a mai intrat pe el la modul serios de foarte multi ani. De asemenea, o sa incercam sa rezolvam niste probleme la baza <<Chimia>> de la Lacu Sarat, dar am mai spus-o si o repet: partea de performanta trebuie sa fie una sustinuta de zona privata, iar partea de copii, de juniori, de selectie, poate fi sprijinita de noi, autoritatile locale, in sensul de a ne adresa cat mai multor copii si tineri care sa poata dupa aceea sa faca obiectul performantei in sport”.

Primarul a precizat ca in acest an, CLM Braila a alocat pentru partea de sport circa 500.000 lei, iar fotbalul va beneficia cam de jumatate din acesti bani.

Intrebat daca in opinia sa, avand in vedere ca nu este pentru prima data cand CF Braila este in pragul desfiintarii, mai exista sanse ca acest club sa fie salvat, edilul-sef a comentat: “Nu stiu sa va spun lucrul asta, va trebui sa mai discutam o data si la Consiliul Judetean, ca sa avem o hotarare, ca pana la urma, stiti cum este, o hotarare, buna sau rea, este mai buna decat lipsa unei hotarari. Starea aceasta de incertitudine nu face bine nimanui. Daca hotararea de la CJ va fi una favorabila, atunci cred ca lucrurile  se vor aseza pe un palier nu stiu daca foarte multumitor, dar oricum, vor functiona. Daca hotararea definitiva a CJ va fi negativa, atunci probabil ca lucrurile se vor duce catre desfiintare”.